€ 4.748
£ 5.4269
$ 4.1981

Mai multe ştiri online:

Întărește-ți sistemul imunitar

Ştire online publicată Marţi, 27 August 2013. Autor: Cuget Liber Online.
În loc să-ți umpli dulăpiorul din baie cu medicamente care să te ajute în lupta cu bolile care te pândesc în sezonul rece, mai bine ți-ai umple frigiderul și cămara cu fructe și legume care să-ți întărească sistemul imuni-tar și să-l ajute să funcționeze la capacitate maximă.

Una dintre cauzele frecvente pentru un sistem imunitar care funcționează cu jumătate de normă sunt curele de slăbire „fulger” care elimină grupe întregi de alimente. De asemenea, dacă mănânci mereu pe fugă și nu faci alegeri sănătoase când vine vorba de mâncare (a se citi „ești fan hamburger și shaorma”), nu faci decât să îți autosabotezi sistemul imunitar și să deschizi ușa larg infecțiilor. Mulți dintre noi cred că e suficient să iei suplimente de vitamine pentru a șterge cu buretele efectele unei diete deficitare în nutrienți, vita-mine și minerale, dar studiile au arătat că suplimentele nutritive nu sunt eficiente dacă nu sunt asociate unui stil de viață sănătos. Așa că umple-ți farfuria cu fructe șI legume colorate, hidratează-te din belșug, fă mișcare măcar de trei ori pe săptămână și râzi din plin - râsul te face mai fericit și stimulează imunitatea.

În lupta cu infecția

Nu există niciun aliment-minune care să te protejeze de răceli și guturai, dar dacă ai grijă ca dieta ta să conțină din plin următorii nutrienți, îi vei face sistemului tău imunitar mai ușoară sarcina de a te proteja de infecții.

Vitamina C. Păstrează integritatea mucoaselor care acoperă tractul respirator și care au rol de barieră în calea virușilor și a bacteriilor. O găsești în: căpșuni, ardei gras (mai ales cel roșu), citrice sau broccoli.

Vitamina E. Substanță cu efect antioxidant care întărește mecanismele de apărare ale organis-mului. O găsești în: avocado, germeni de legume, migdale și nuci.

Acizi grași Omega-3. Au rol în reducerea inflamației din organism. Îi găsești în: pește, fructe de mare, nuci, semințe, ulei de măsline.

Zinc. Are o puternică acțiune anti-microbiană. Îl găsești în: stridii, carne și organe, produse lactate.

Seleniu. Substanță cu un puternic efect antioxidant și anti-cancerigen. Îl găsești în: ton, creveți, gălbenuș sau orezul brun.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7215 secunde