FITIC 2018

Încep înscrierile pentru Festivalul Internațional de Teatru Independent

724
Încep înscrierile pentru Festivalul Internațional de Teatru Independent - incep-1532356279.jpg

Articole de la același autor

Orice tânăr actor, licean, student sau absolvent este așteptat să se înscrie la Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța. Ediția a treia a FITIC va avea loc între 1 și 8 septembrie, la Constanța. 


FITIC este un eveniment deschis tuturor tinerilor actori curajoși, care au înțeles că arta emoției și a măștii trebuie să aibă propriul templu, fără rețete predestinate. Ediția din acest an propune două categorii și nouă secțiuni. Astfel, la categoria Teatru independent, vor fi prezentate spectacole de teatru independent, spectacole de teatru-dans, concursuri de dramaturgie contemporană, concurs dedicat tinerilor actori și studenți, dar și liceenilor, precum și concurs de afișe de teatru. Iar la categoria Film independent, vor fi prezentate scurtmetraje, lungmetraje și documentare. 


La fiecare dintre aceste secțiuni, înscrierile se fac până pe 1 august 2018. Pentru a intra în etapa de preselecție, trebuie să completați formularul de înscriere de pe site, www.fitic.ro. Materialul filmat trebuie să aibă o durată cuprinsă între 10 și 15 minute. 


În afara spectacolelor ce vor participa la secțiunile în concurs, vor fi prezentate publicului și spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituții publice de teatru din țară sau companii private. Acestea vor avea ca protagoniști actori consacrați și tineri ai scenei teatrului românesc. Astfel, instituțiile de stat vin în întâmpinarea teatrului independent și se alătură acestei mișcări, prin susținerea acestui fenomen teatral. 


În plus, la secțiunea de film independent, în-afara peliculelor ce vor participa la concurs, vor fi prezentate publicului și scurtmetrajele premiate la Festivalul Național de Scurtmetraje pentru Liceeni FILMmic, a XII-a ediție, organizat de Liceul Traian din Constanța. Din 2019, și acest festival se va alătura FITIC, urmând a fi creată o nouă secțiune în concurs. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Iulie 2018
Stire din Cultură-Educație : Șoricelul Kiți Kiț revine pe scenă
Pagina a fost generata in 0.6923 secunde