În vacanță fără copii!

133
În vacanță fără copii! - vacantafaracopii-1363355342.jpg
Potrivit psihologilor, cel mai bine este să plecați în vacanță fără copii! Însă, ca să nu le creați panică sau frică inutilă celor mici, urmați câteva reguli de acomodare.

Psihologii sunt de părere că, măcar o dată la câțiva ani, aveți nevoie de o săptămână ca să vă bucurați doar de partener, fără să fie și cei mici prin preajmă. În primul rând, vacanța pentru cuplu se programează obligatoriu după vacanța petrecută alături de copii. În al doilea rând, dacă îi lăsați cu bunicii, ideal ar fi să plece, la rândul lor, într-un loc frumos.

Așadar să le oferiți copiilor o a doua vacanță, dar și bunicilor un cadou. În al treilea rând, comunicați copiilor că veți avea destinații diferite fără să dramatizați situația. Regula de bază este evitarea expresiilor de genul: "Lasă, vine mama repede!". Corect ar fi să le spuneți că ei vor avea câteva zile de petrecut alături de bunici, în timp ce voi plecați într-un alt loc frumos.

Atenție! Indiferent unde plecați și pentru cât timp - că e vorba de serviciu sau de o vacanță - comunicați copiilor și accentuați ideea întoarcerii ca să nu se simtă abandonați.
Nu e indicat să le spuneți să-și facă lista de cadouri pentru întoarcerea voastră și astfel să le "cumpărați" oarecum această perioadă de separare.

Dar e important ca, la întoarcerea acasă, să le aduceți un mic cadou. Și pentru copii sunt utile aceste plecări pentru că îi pregătesc pentru viața reală. Așadar, nu trăiți cu sentimentul vinovăției pe perioada plecării în doi, pentru că nu este justificat.

Pentru cei mici, timpul trece foarte repede, dacă sunt lăsați în grija unei persoane dragi lor. Iar momentul întoarcerii părinților va fi o bucurie pe care altfel n-ar trăi-o. Așadar, nu e nicio tragedie să plecați un timp doar voi doi. Dimpotrivă, evadarea se consideră o gură de oxigen pentru relație. Iar acest obicei ar trebui să devină regulă de bază dacă vă doriți să fiți un cuplu solid, dar și dacă visați să aveți copii independenți.

(Sursa: www.csid.ro)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Diverse : Bebe doarme. Somnul îl face mare?
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi masa de lucru a copilului
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Diverse : Învață să faci economii!
Pagina a fost generata in 1.2949 secunde