€ 4.7607
£ 5.5053
$ 4.2327

Mai multe ştiri online:

In memoriam Jean Constantin. Respect, maestre!

Ştire online publicată Sâmbătă, 18 August 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
În perioada 18-21 august, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor Burada” din Constanța organizează o serie de manifestări dedicate memoriei maestrului Jean Constantin, care ar fi împlinit, pe data de 21 august, 91 de ani. 


Evenimentele, organizate cu sprijinul Televiziunii Române, constau în difuzarea filmului „Toate pânzele sus” în zilele de 18, 19, 20 și 21 august, începând cu ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret care-i poartă numele. 


Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 


În cadrul acelorași manifestări, marți, 21 august, începând cu ora 9.00, la Cimitirul Central din Constanța, va avea loc un ceremonial de depunere de coroane la mormântul marelui actor. Imediat după aceea, urmează o ieșire pe mare, din Portul Tomis, alături de prietenii pescari ai maestrului Jean Constantin. Cu acest prilej, o coroană de flori va fi purtată de valuri în amintirea celui care a dat naștere unor personaje memorabile din cinematografia românească. 


Născut la data de 21 august 1928, la Techirghiol, din mamă de origine greacă și tată român, Jean Constantin și-a început cariera de actor abia la vârsta de aproape 30 de ani. Primul pas a fost făcut în cadrul secției de estradă a Teatrului de Stat „Fantasio” din Constanța, în anul 1957. 


A fost unul dintre cei mai mari actori români, interpret de roluri comice, considerat „maestrul comediei”. Printre personajele reprezentate de renumitul actor se numără cele din seria B.D. (Brigada „Diverse”), filmele de acțiune și de comedie ale regizorului Sergiu Nicolaescu și serialul de televiziune „Toate pânzele sus” (1976). 


De-a lungul timpului, regretatul actor a reușit să-și interpreteze rolurile ca nimeni altul, devenind foarte repede preferatul spectatorilor români, care-i așteptau cu nerăbdare aparițiile pline de haz. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2810 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Economie
sambata, 13 aprilie Foto : Care este viitorul profesiei de navigator? 1373 vizite, 0 comentarii Care este viitorul profesiei de navigator?
Cultură-Educație
sambata, 13 aprilie Foto : Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“ 1040 vizite, 0 comentarii Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7738 secunde