Idei de toppinguri pentru iaurtul de dimineață

112
Idei de toppinguri pentru iaurtul de dimineață - ideitoppingiaurt-1392277864.jpg

Articole recomandate

Probabil că, de cele mai multe ori, apelezi la iaurt simplu și cerealele din cutie pentru prima masă a zilei. Ce ai zice dacă schimbi puțin rutina și adaugi un topping delicios pentru un mic dejun special? Încearcă-le măcar în week-end, iar specialiștii Foodstory.ro sunt convinși că le vei aprecia! 


Topping cu stafide, nuci și miere. Dacă insiști să mănânci micul dejun clasic, în care să pui cereale integrale, adaugă și stafide, nuci tocate și 2 lingurițe de miere. Sau, și mai bine, înlocuiește cerealale cu felii proaspete de banană. 


Smochine caramelizate. Pentru asta ai nevoie de câteva smochine proaspete, tăiate în sferturi pe care să le sotezi în 2 linguri de miere încălzită și aromatizată cu 1 fir de rozmarin. După 2-3 minute vei avea niște smochine învelite într-un strat lipicios de miere. Pune-le peste iaurt grecesc împreună cu 1 lingură de fistic prăjit și tocat mărunt. 


Topping cu miere, unt de arahide și biscuiți de ovăz. Mai întâi încălzește la cuptorul cu microunde câteva linguri de unt de arahide. Amestecă-l în iaurtul simplu, apoi presară deasupra biscuiți mărunțiți și 2 lingurițe de miere. Vei avea un mic dejun care îți va potoli și pofta de dulce. 


Compot de citrice. Câteva felii de portocale și grepfrut îți vor înveseli chiar și cea mai friguroasă dimineață. Dar, cum citricele sunt prea acide pentru a fi adăugate simple peste un bol de iaurt, pregătește din ele un compot dulce, care se va potrivi mai bine la micul dejun. Ai nevoie de 2 bucăți de grapefruit, 2 portocale și 4 mandarine. Curăță-le și scoate-le frumos feliile. Îndepărtează membrană albă de pe acestea și păstrează sucul lor. Amestecă sucul cu coajă de la o portocală, 2-3 linguri de miere, 1 păstaie de cardamom, 1 bucățică de ghimbir și pune totul la fiert, la foc mic, timp de 5 minute. Strecoară siropul format și amestecă-l cu feliile de citrice păstrate. Folosește acest topping pentru iaurtul simplu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Diverse : Decizii alimentare care atacă tenul
Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cartofii. Îngrașă sau nu?
Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum poți slăbi cu dieta la 3 ore!
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Ce dietă preferă Andreea Marin
Pagina a fost generata in 1.5838 secunde