"Hai să rămânem prieteni". Nu, mulțumesc!

636
"Hai să rămânem prieteni" este una dintre replicile des auzite la despărțire, menite, de fapt, într-un mod foarte stânjenitor și stupid să facă trecerea mai ușoară de la a fi într-o relație la a fi singur/ă. Dacă vrei să rămâi prieten/ă cu fostul/a, mai gândește-te!

1. Este tortură

Sunteți împreună într-un loc, după despărțire, dar doar ca prieteni. Se întâmplă să te facă să râzi și ție să-ți vină să-l/o săruți. Te oprești pentru că îți dai seama că nu se poate, pentru că nu mai sunteți împreună.

2. False speranțe

Indiferent de motivul despărțirii, replica "hai să rămânem prieteni" lasă loc falselor speranțe legate de o posibilă împăcare, iar acest lucru nu este benefic pentru psihicul tău.

3. Nu poți să schimbi trecutul

Nu poți să fii doar prieten/ă cu omul cu care ai avut o relație strânsă, pasionantă și cât se poate de intimă. Nu mai există relație platonică în adevăratul sens al cuvântului.

4. Nu îți dorești ca el să fie cu altcineva

Ce faci dacă voi ieșiți în oraș ca prieteni iar el/ea va apărea cu noua cucerire? Eventual îi vei spune: "Mă bucur pentru tine", dar știi bine că nu e așa. Este greu să te poți bucura de binele altuia dacă îți frânge ție inima!

5. Viața personală, la discreție

Să spunem că unul dintre voi și-a găsit de fapt pe cineva. S-ar putea să îi spui că te vezi cu un alt bărbat/femeie, dar nu pentru a justifica de ce nu te vezi cu el/ea în seara X, ci pentru a-l/o răni. Să știi că nu este sănătos sufletește nici pentru el, dar nici pentru tine. Și într-un final, oricât ai încerca, sunt șanse minime ca vreodată să te simți în largul tău povestindu-i despre noua relație.

6. Este incomod și pentru alții

Nu doar tu sau el vă veți simți incomod, ci și prietenii voștri, care se vor abține să facă unele glume sau să abordeze unele subiect când sunteți amândoi de față, pentru a nu răni pe unul sau pe altul.

7. Interpretezi greșit mesajele

O relație lungă lasă în urmă porecle sau nume de alint, depinde, dar si numeroase vorbe și priviri pline de complicitate pe care doar partenerii le înțeleg. Chiar și involuntar, apropierea dintre voi doi va lăsa loc ocaziilor în care unul sau celălalt va spune un nume de alint în momentul nepotrivit. Acest lucru te va face să interpretezi greșit mesajele și să îți faci speranțe false.

(Sursa: www.lyla.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Diverse : Bebe doarme. Somnul îl face mare?
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi masa de lucru a copilului
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Diverse : Învață să faci economii!
Pagina a fost generata in 1.2892 secunde