Printr-o hotărâre dată pe ultima sută de metri

Guvernul a înapoiat aproximativ 7,5 milioane de lei minorităților naționale

329
Executivul a alocat circa 7,5 milioane de lei pentru organizațiile minorităților naționale, din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, după ce s-a constatat că acestea au întâmpinat dificultăți financiare în urma reducerii bugetului cu o sumă similară, la rectificarea din aprilie, transmite NewsIn, citată de www.divers.ro.
Prin Legea bugetului de stat pe anul 2009 s-a acordat, pentru sprijinirea organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, suma de 70 de milioane de lei (aproximativ 16 milioane de euro).
Banii sunt alocați pentru 20 de organizații ale italienilor, armenilor, albanezilor, macedonenilor, romilor, rușilor, evreilor, germanilor, bulgarilor, croaților, rutenilor, turcilor, slovacilor, cehilor, grecilor, polonezilor, sârbilor, ucrainenilor și maghiarilor. Cea mai mare sumă - respectiv 13 milioane de lei - revine Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), potrivit unei hotărâri adoptate ulterior Legii bugetului de stat, prin care s-a decis repartizarea celor 70 de milioane de lei.
La prima rectificare bugetară din acest an, care a avut loc în luna aprilie, bugetul alocat pentru minorități a fost redus cu o sumă echivalentă cu cea alocată prin Hotărârea aprobată de Guvern și publicată vineri, 9 octombrie, în Monitorul Oficial - respectiv cu 7.476.000 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7639 secunde