Greșeli severe de alimentație

69

Articole recomandate

Dieteticienii au realizat un top al celor mai frecvente greșeli de alimentație care au un impact major asupra siluetei și sănătății. Iată câteva dintre acestea:

Să presupui că așa-zisele calorii bune nu contează la greutate. Fibrele integrale, deși foarte importante pentru sănătate, pot cauza câștigul în greutate dacă sunt consumate în cantități mari. De exemplu, orezul brun, fasolea, carnea de pui și brânza sunt toate benefice pentru sănătate, dar, mâncate împreună, constituie mult prea multe calorii față de doza necesară la o singură masă. Adevărul este că dacă nu arzi atâtea calorii câte consumi, vei lua în greutate. Chiar și fructele și legumele se transformă în grăsime.

Să… sari o grupă de alimente sau mai multe. Majoritatea femeilor țin diete "vegan" sau fără gluten, nu din motive etice sau de sănătate, ci ca să scape de kilograme, explică dieteticianul Cynthia Sass. Problema este că, dacă nu înlocuiești proteinele, grăsimile și carbohidrații pierduți - adică macronutrienții - aceste diete pot duce la câștigul în greutate, oboseală, iritare și afecțiuni digestive. Macronutrienții trebuie să fie consumați cu grijă: nici prea puțini, nici prea mulți.

Să nu mănânci destul de des. Oricât de tentant ar fi să păstrezi caloriile pentru o cină la restaurant sau pentru weekend, acest lucru îți poate lua din energie și îți poate forța organismul să ardă din mușchi pentru energie, ceea ce încetinește metabolismul. Într-un studiu se arată că atunci când oamenii mănâncă o singură masă pe zi, au un risc mai mare de a suferi de diabet. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Mese pline de energie
Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Ce mâncăm în zilele caniculare
Vineri, 09 August 2013
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru dieta de vară
Pagina a fost generata in 1.5917 secunde