Greșeli de evitat la negocierea salariului

220
Greșeli de evitat  la negocierea salariului - 24octgreselinegocsalariu-1382613051.jpg

Articole recomandate

Discuția despre partea financiară în cadrul unui interviu de angajare poate avea un impact major asupra rezultatului final al discuției cu recrutorul. Iată ce nu trebuie să faci, potrivit specialiștilor în Resurse Umane, pentru a obține un salariu cât mai bun:

Nu întreba cât se plătește în mod normal pentru un astfel de post. Ca orice altă parte din cadrul interviului, și negocierea salariului ține foarte mult de pregătirea prealabilă în acest sens. Informează-te înainte de interviu cam ce salariu ai putea obține, în funcție de compania la care ai aplicat. Dacă pentru un post de specialist cu o experiență de peste cinci ani, spre exemplu, un salariu de 1.000 euro nu ar fi un efort foarte mare pentru o multinațională, o astfel de sumă ar putea să reprezinte o barieră de netrecut în cazul unei companii mai mici. În plus, dacă întrebi "Cât se plătește pentru un post similar?", persoana din fața ta ar putea reduce din start oferta pe care avea de gând să ți-o facă. Activează-ți lista de contacte și încearcă să afli cât mai multe informații de la cineva care ocupă un post similar.

"Sunt de acord cu oferta dum-neavoastră!". Nu ar trebui să accepți prima ofertă. Încearcă să obții salariul și beneficiile dorite de tine. În general, oferta înaintată de recrutor nu reprezintă plafonul ma-xim pe care acesta îl are pentru jobul respectiv. Dacă în timpul negocierii evidențiezi și o serie de puncte forte pe care le ai și care să vină în sprijinul cerințelor tale financiare, îți crești șansele să obții salariul dorit.

"Vreau un salariu de x lei, dar aș accepta și mai puțin!". O astfel de frază spune recrutorului că tu nu vrei să obții suma menționată, ci un salariu mai mic. Dacă totuși, în cadrul negocierii, persoana din fața ta îți spune că acela este plafonul maxim pe care îl poate oferi, încearcă să obții alte beneficii extrasalariale, care, cumulate cu venitul deja negociat, să se apropie cât mai mult de ceea ce îți dorești.

Truc! Cheia succesului în cazul unei negocieri salariale constă într-o bună pregătire prealabilă, alături de încrederea necesară pentru a cere ceea ce crezi că ți se cuvine. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6321 secunde