Greșeli de evitat la început de carieră

100
Greșeli de evitat la început de carieră - greseli-1412265413.jpg
În zilele noastre, poate fi chiar mai dificil să îți menții job-ul, decât să îl obții. Și cum acesta este primul tău loc de muncă mai ai o mulțime de lucruri de învățat și nu numai din punct de vedere profesional. Iată care sunt cele mai mari greșeli pe care tinerii le fac în carieră, potrivit Cariere.ro:


Teama de a vorbi
Indiferent dacă este vorba despre o cerere prin care îți dorești o mărire de salariu sau numai de a-ți exprima opinia este important să ai curaj să iei cuvântul. La fel de important este să lași impresia că ai încredere în forțele proprii, asigură-te că îți cunoști adevărată valoare și nu lăsa ca tinerețea sau lipsa de experiență să dicteze cum te vor trata alte persoane.


Exagerări la petrecerile de la birou
Indiferent de cât de destinsă este atmosfera la birou, nu trebuie să crezi că te poți distra la petrecerile oficiale la fel ca și cum ai fi în vacanță. Este în regulă să te relaxezi și să-ți cunoști colegii și în afara biroului – de fapt asta este o modalitate excelentă pentru a dezvolta relații cu cei cu care împarți zi de zi biroul, însă nu trebuie să exagerezi. Nu este nimic mai rău decât să te trezești a două zi după petrecere și să regreți ceea ce ai spus sau ai făcut.


Arzi gazul de pomană
Poate crezi că nimeni nu se uită la tine sau nu-i pasă ceea ce faci tu toată ziua, însă dacă monitorul este vizibil tuturor celor care trec pe acolo s-ar putea să ai o problemă. Așa că este important să limitezi timpul pe care îl petreci pe Facebook, email-ul personal sau pe site-uri care nu au legătură cu munca ta. Chiar dacă șeful tău pare foarte relaxat, nu va aprecia un angajat căruia pare să-i pese mai mult de ceea ce scriu prietenii săi pe site-urile de socializare decât să-și îndeplinească sarcinile de serviciu.


Ținuta nepotrivită
Uneori, poate fi dificil să fii luat în serios că tânăr profesionist. Unul dintre lucrurile care te pot ridica sau coborî în ochii celorlalți este modul în care te pezinti. Dacă te îmbraci prea provocator, tineresc sau casual, s-ar putea să trimiți un mesaj greșit colegilor de muncă. Doar pentru că ți-ai cumpărat ceva nu înseamnă că și trebuie să-l porți la muncă. Dacă vrei să fii considerat serios, atunci îmbracă-te serios.


Nu socializezi
Este adevărat că trebuie să muncești din greu și să fii perceput drept un angajat dedicat pentru a avea succes, însă relațiile profesionale sunt la fel de importante pentru a găsi următorul job sau pentru a primi o promovare. Multor tineri la început de drum le este teamă să socializeze, deși asta este o componentă importantă în piața muncii, și par agresivi. O bună modalitate pentru a începe socializezi este să-l rogi pe managerul tău să-ți ofere câteva sfaturi legate de carieră.


Bârfa la birou
În vreme ce socializarea este modalitatea excelentă de a construi relații la muncă, bârfa este exact contrariul. Poate că tu crezi că te poți folosi de bârfe pentru a te împrieteni cu unii dintre colegi, însă este calea sigură să te cerți cu ceilalți. Dacă alții vin la ține cu bârfe sau să se plângă nu te alătura lor și rămâi neutru. Pe termen lung, această atitudine te va ajuta să nu-ți faci inamici la birou.


Nerespectarea programului
Poți să fii cel mai muncitor om din birou sau să muncești chiar și de acasă, dacă, de obicei, întârzii atunci vei fi perceput ca o persoană delăsătoare. Oamenii observă cine stă târziu și cine vine devreme și își vor forma o opinie despre tine, corectă sau greșită. Reputația ta profesională este o parte vitală în ceea ce privește evoluția profesională, iar faptul că nu respecți programul devine o adevărată piatră de moară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8399 secunde