Greșeli care-ți afecteză cariera

195
Greșeli  care-ți afecteză cariera - 4decgreselicariera-1386159702.jpg
Ai crede că nu contează ce faci pe la 20 și ceva de ani? Că este, oricum, un deceniu încărcat de nebunie, încercări, eșecuri și că te vei pune tu pe picioare după 30 de ani. Greșit, spun experții Portal.ro! Iată de ce:

Mitul 1: Nu contează ce faci la 20 de ani. Dacă amâni să-ți începi viața, nu o mai face. Fă alegeri deliberate în privința jobului, a orașului în care vrei să trăiești. Ia-o ca pe un fel de repetiție generală. Nu este încă nimic definitiv, dar nici o glumă, căci influențează spectacolul în sine.

Mitul 2: Trebuie să descoperi cariera ideală, apoi să te angajezi. Prea mulți tineri cred că trebuie să afle ce vor să se facă după ce vor crește. În schimb, experții recomandă să-ți creezi un capital de identitate - piese de experiență pe care le aduni, pentru a-ți construi, în timp, o identitate, o carieră.

Mitul 3: Poți face orice vrei. Înainte de a te exalta, fii realist în legătură cu abilitățile și țintele tale. Sentimentul că ești liber de orice constrângere poate fi îmbătător, dar nu și adevărat.

Mitul 4: Dacă-ți găsești slujba perfectă, nici nu vei simți că muncești. Acele postere de pe Pinterest, care-ți spun să faci zilnic ceea ce-ți place sunt drăguțe, așa-i? Dar ele subminează un adevăr incontestabil al vieții: munca e muncă, chiar dacă jobul tău este să coordonezi excursii cu caiacul. Poți face așa: fie îți urmezi pasiunea, și munca nu va mai părea grea, fie te legi cu lanțuri de nefericire de un birou.

Mitul 5: Poți pune mâna pe slujba de vis un pic mai încolo. Mulți oameni peste 30 de ani regretă că nu și-au explorat suficient opțiunile carieristice. Și asta pentru că angajatorii sunt dispuși să-și asume riscuri când ești tânăr și proaspăt, dar se uită chiorâș la tine când ai 30 de ani și încă explorezi necunoscutul. Nu stăm în fața unei linii de producție pe care curg joburile. Noi trebuie să punem laolaltă piesele din care suntem compuși.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5679 secunde