Campionatul Național de lupte pe plajă, la Mamaia

Frige nisipul, să vină medaliile!

281

Articole de la același autor

În perioada 31 august - 2 septembrie, pe plaja din dreptul Complexului Doina din Mamaia, se dispută întrecerile din cadrul Campionatului Național de wrestling-beach, juniori și seniori, fete și băieți. La competiție, participă aproximativ 300 de sportivi, legitimați la cluburi din toată țara.

În organizarea Federației Române de Lupte și a Asociației Județene de Lupte Constanța, Naționalele de lupte pe plajă de la Mamaia au reunit un număr record de participanți.

"Față de edițiile anterioare, numărul sportivilor s-a mărit, iar acest interes major este explicabil dacă ținem cont că, din 2024, luptele pe plajă vor fi incluse în programul Jocurilor Olimpice", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, Gigi Pambuca.

Vor păși pe nisipul încins din Mamaia luptători de la Steaua, Dinamo, Rapid București, de la Cluj, Timișoara, practic, din toată România. Județul nostru va fi reprezentat de cluburile LPS "Nicolae Rotaru", CS Farul Constanța, CSO Ovidiu, CS Victoria Cumpăna, CSS Mangalia, CS Mangalia, Poseidon Limanu - 2 Mai, Aurora 23 August și CSS Medgidia.

"Sperăm ca performanțele sportivilor noștri să fie mai bune decât cele obținute în edițiile precedente. Vor fi prezenți la Naționale aproximativ 40 de luptători constănțeni, de la care așteptăm cât mai multe medalii. Urăm succes tuturor participanților", a mai spus președintele Pambuca.

★ ★ ★

După ce, aseară, la Hotel Doina, a avut loc cântarul oficial, în această dimineață, la ora 9.00, începe concursul propriu-zis. Întrecerile vor avea loc până la ora 13.00, iar după-amiază, între orele 15.30 și 17.30. Sâmbătă este același program, iar duminică, ziua ultimelor preliminare, semifinale și finale, sportivii vor lupta între orele 9.00 și 13.00.

Naționalele de la Mamaia vor fi supervizate de reprezentanții Federației Române de Lupte, în frunte cu președintele Răzvan Pîrcălabu, alături de care se vor mai afla fostul campion olimpic Ion Draica, fosta vicecampioană mondială la handbal Elena Frîncu, directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon, dar și mulți alți mari campioni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2953 secunde