Florile lunii septembrie

1264
Florile lunii septembrie - floriseptembrie-1377780963.jpg

Articole recomandate

Vara se apropie de final, deși încă nu se simte în termometre, dar sunt ceva zvonuri că toamna e pe drum. S-au scurtat zilele, e ceva mai răcoare noaptea, iar în grădină, peisajul este în continuă transformare. O listă cu florile lunii septembrie este utilă, pentru că, până la urmă, septembrie este a patra lună de vară, iar zilele de toamnă, cu lumina lor dulce și aer respirabil sunt minunate. 

Florile lunii septembrie fac legătura între euforia verii și dulceața toamnei. Partea bună este că florile lunii septembrie sunt foarte rezistente și foarte colorate, partea rea este că o să ai o grădină de toamnă frumoasă doar dacă te-ai gândit la florile lunii septembrie în toamna trecută sau în primăvara aceasta.

Un amestec atent de flori anuale și perene pot să-ți coloreze frumos grădina, indiferent dacă septembrie o să fie o lună călduroasă sau mai rece și ploioasă. Luna septembrie este cu siguranță o lună puțin mai răcoroasă decât luna august, dar și una în care pot exista perioade lungi fără ploaie.

Florile de gală ale lunii septembrie sunt în mod cert crizantemele. Există zeci de soiuri, în zeci de culori. Elementul comun este că sunt foarte rezistente. Numită și "regina florilor de toamnă", crizantema poate să fie cultivată atât în ghivece, cât și în grădină. Crizantemele sunt considerate cele mai durabile flori, ale familiei Asteraceae, fiind înrudite cu daliile, gălbenelele, zinnia și cu multe altele, toate asemănătoare cu margaretele de primăvară. Crizantemele înfloresc începând de la finele lui august, până în octombrie târziu.

Anemonele sunt și ele potrivite pentru luna septembrie. Flori delicate și cu totul și cu totul speciale, anemonele fac parte din florile lunii septembrie. Anemonele de toamnă au culori foarte frumoase, tari și foarte vii. Înfloresc de la mijlocul lui septembrie până după mijlocul lui octombrie, dar depind de vreme. O toamnă lungă este ideală pentru ele, deși preferă zilele cu temperaturi mai scăzute.

(Sursa: www.casa-gradina.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Amenajează veranda cu stil
Joi, 22 August 2013
Stire din Diverse : Cum să ai grijă de orhidee
Pagina a fost generata in 1.7221 secunde