"Fighting with Mozart!" ajunge la Corbu

167

Articole de la același autor

Anul acesta, Expo ShortFest, platforma de expoziție a Festivalului Internațional de Scurtmetraj "Arkadia ShortFest" invită publicul la o mulțime de proiecte artistice în comuna Corbu. Acestea se vor desfășura în spații neconvenționale, transformând astfel experiența iubitorilor de artă într-una cât mai autentică.

Ca urmare, cea de-a V-a ediție va aduce în atenția publicului expoziția "Fighting with Mozart!", semnată de artistul Mihai Zgondoiu. Organizatorii spun că în munca sa, Mihai Zgondoiu oscilează cu lejeritate într-o arie largă de genuri și tehnici vizuale, de la desen, colaj și print experimental, la video-instalații, acțiuni-performance și intervenții urbane. Proiectele sale evocă un spirit critic și chiar autocritic față de clișeele de gândire din societatea actuală, parodiind falsele valori și icon-uri create de noile media prin diferite tipuri de propagandă fake news.

Despre expoziția care va întâmpina publicul anul acesta la Arkadia ShortFest, Mihai Zgondoiu spune: "În urmă cu 30 de ani, foarte la modă în casele românilor, carpeta «Răpirea din Serai», ce ilustra o scenă din opera lui Mozart, devine astăzi un veridic simbol old school al kitsch-ului contemporan. A fost evacuată după ’89 din memoria populară colectivă lăsând loc noilor produse consumeriste să strălucească. Instalația interactivă «Fighting with Mozart» este alcătuită dintr-un sac de box tapițat într-o carpetă de perete cu tema «Răpirea din Serai», două mănuși de box tapițate și un sistem de sunet care redă pasaje din această operă, compusă de Wolfgang Amadeus Mozart".

Deschiderea expoziției va avea loc miercuri, 15 august, de la ora 20.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4714 secunde