Pe plaja "Laguna" din Mangalia, campionat național de wrestling-beach pentru juniori

Fete cu brațe puternice și un salvamar printre luptători

881
Fete cu brațe puternice și un salvamar printre luptători - 5a4ccc9167b3ce8866d8631cd3d62d75.jpg
La Mangalia, luptele pe nisip constituie atracția numărul 1. Drept dovadă, numărul foarte mare al turiștilor care au venit, sâmbătă, pe plaja "Laguna", să asiste la Campionatele Naționale individuale de wrestling-beach pentru juniori.

Arena "Laguna" din Mangalia s-a dovedit neîncăpătoare, sute de turiști, dar și constănțeni venind să-i susțină pe participanții la Naționalele individuale, organizate de Federația Română de Lupte, în parteneriat cu DSJ Constanța și CS Mangalia. Impresionați de frumoasa atmosferă și motivați suplimentar de prezența, la masa oficială, a multiplilor campioni olimpici Gheorghe Berceanu, Vasile Andrei și Vasile Pușcașu, luptătorii au răspuns cu aceeași monedă, oferind un spectacol pe cinste.
Iată și rezultatele înregistrate: băieți: categoria ușoară - 1. Sebastian Uță (CSM Reșița - CS Universitatea Craiova), 2. Alexandru Ianțoc (CSS Gloria Arad), 3. Mădălin Mânzală (CSM Buzău) și Dragoș Ghiță (CSA Steaua); categoria grea - 1. Călin Bostan (CS Târgoviște), 2. Marius Domuța (CS Satu Mare), 3. Rene Sprânceană (CSM Dunărea Galați) și Laurențiu Florea (CS Metrorex București); fete: catego-ria ușoară - 1. Alina Leonte (CSS CSM Onești), 2. Loredana Staicu (CSM Craiova), 3. Larisa Grigore (CS Târgoviște) și Mădălina Linguraru (CA Roman); categoria grea - 1. Anca Petrea (CA Roman), 2. Beatrice Oancea (CS Rapid București), 3. Laura Gavriliuc (CSS Petroșani) și Monica Rusu (CSS Viitorul
Cluj).
La secțiunea Open, configurația podiumului a fost următoarea: băieți: 1. S. Uță (desemnat cel mai tehnic luptător al turneului), 2. C. Bostan, 3. Al. Ianțoc; fete: 1. A. Petrea (cea mai tehnică luptătoare), 2. A. Leonte, 3. B. Oancea.

r Marius Domuța, vicecampionul național al categoriei grea, a venit pe litoral, de la Satu Mare, nu numai pentru a concura la turneu, ci și pentru a câștiga bani, angajându-se ca salvamar. În timp ce lupta pe nisip, sportivul era încurajat, haios, de prietenii săi: "Salvamare, ia-l (n.r. - pe adversar) și du-l în larg, să-l îneci!", au glumit amicii.
r Înainte de festivitatea de premiere, a fost ținut un moment de reculegere, în memoria lui Ioan Dima, fost membru fondator și vicepreședinte al CS Mangalia, decedat vara aceasta, la numai 50 de ani. "A fost un inimos, unul dintre susținătorii luptelor, a pus mult suflet pentru dezvoltarea clubului și vrem să-i păstrăm vie amintirea", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ionuț Luca, președintele CS Mangalia. Ioan Dima a practicat, în tinerețe, canotajul și luptele.
r La competiție, a asistat și jurnalistul George Stanca, în calitate de purtător de cuvânt al Federației Române de Lupte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6287 secunde