La Teatrul de vară Soveja

Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc 2011

873
Festivalul Național  al Cântecului și Dansului Popular Românesc 2011 - dobrogemandragradina87-1311517324.jpg

Articole de la același autor

Și anul acesta, în continuarea Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia, se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc - 2011.

Evenimentul, ce va avea loc pe scena Teatrului de Vară Soveja, în organizarea Consiliului Județean Constanța în colaborare cu Fundația Fantasio, va debuta pe 29 august și va dura până pe 4 septembrie.

Preselecțiile vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, în zilele de 29 și 30 iulie, în București, la sediul Societății Române de Radiodifuziune, Studioul T3.

Festivalul este programat să se desfășoare pe două secțiuni: Secțiunea soliști vocali și Secțiunea soliști instrumentiști.

Juriul este format din personalități de seamă din domeniul cercetării și interpretării folclorului românesc (oameni de muzică, folcloriști, interpreți celebri, redactori muzicali, profesori, dirijori) și reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța.

Criteriile care vor sta la baza juri-zării concurenților sunt următoarele: calitatea vocii și a interpretării, autenticitatea și valoarea artistică a pieselor, ținuta scenică, frumusețea și autenticitatea costumului popular purtat de interpret.

La fiecare secțiune, se vor acorda: Premiul I în valoare de 1.500 euro, Premiul II în valoare de 1.000 euro, Premiul III în valoare de 500 euro, iar

Trofeul Festivalului se va acorda celui mai bun concurent, indiferent de secția la care participă (soliști vocali sau instrumentiști).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4773 secunde