Festivalul de film "Arkadia Shorfest", în desfășurare, pe plaja Corbu

365
Festivalul de film

Articole de la același autor

Primele patru ediții ale Festivalului de Film "Arkadia Shorfest", desfășurat în decorul industrial oferit de Uzinele "Camexip", nu au rămas fără ecou, așa că s-a decis organizarea altui eveniment. Noutatea este că, anul acesta, s-a schimbat locația.

În 2018, cea de-a cincea ediție a Festivalului "Arkadia ShortFest" promite încă două zile de distracție pe plaja Corbu. Organizatorii spun că sub înaltul patronaj al Mării, festivalul le aduce celor interesați multă artă contemporană: filme de pe toate continentele, o expoziție de artă vizuală, workshop-uri, DJ-set-uri de excepție, experiențe alternative și petreceri care țin până la răsărit.

Așadar, puteți să vă duceți la Corbu singuri, cu partenera/partenerul, cu familia, cu animalul de companie sau cu toată gașca. Prețul unui bilet este de 20 de lei pe zi, iar copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit.

"În urmă cu 30 de ani, foarte la modă în casele românilor, carpeta «Răpirea din Serai», ce ilustra o scenă din opera lui Mozart, devine astăzi un veridic simbol old school al kitsch-ului contemporan. A fost evacuată după ‘89 din memoria populară colectivă, lăsând loc noilor produse consumeriste să strălucească. Instalația interactivă «Fighting with Mozart» este alcătuită dintr-un sac de box tapițat într-o carpetă de perete cu tema «Răpirea din Serai», două mănuși de box tapițate și un sistem de sunet care redă pasaje din opera «Die Entführung aus dem Serail» compusă de Wolfgang Amadeus Mozart. Astfel, privitorul/participantul la expoziție poate să interacționeze la propriu boxând în direct pe opera lui Mozart", a declarat Mihai Zgondoiu, organizator.

Cei care au participat la deschiderea festivalului au fost invitați să își pună mănușile de box și, pentru câteva minute, să participe interactiv la această expoziție. De precizat că vizitatorii au acces în aceste ultime zile la Expo ShortFest, începând cu ora 10.00.

v v v

Astăzi, 17 august, din program nu lipsește nici masterclass-ul lui Dan Ursu, o dezbatere despre protejarea sturionilor, proiecții scurtmetraje, în cadrul unei competiții internaționale studențești etc.

Inițiatorii proiectului sunt Asociația Culturală "Arkadia", care au reprezentat România la festivalul de film "Bristol Ecounters", în 2015, cu proiectul "Encounters With Romanian Shorts". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.419 secunde