Feriți bebelușii de arsurile solare!

933
Feriți bebelușii de arsurile solare! - e92ea2e30768f2fda96f7e9eba39c6eb.jpg
Soarele și apa mării sunt indicate sugarilor, chiar dacă au numai câteva săptămâni de viață, pentru că-i ajută să crească sănătos și îi feresc de anumite afecțiuni. Bebelușii trebuie să stea la plajă la primele ore ale dimineții, până la ora 10,00, și
după-amiaza, după ora 17,30.

Soarele și apa mării sunt foarte importante pentru sănătatea și creșterea sugarilor, de aceea specialiștii recomandă părinților să-i ducă pe copii la mare, chiar din primele luni de viață. Soarele îi ferește pe micuți de rahitism, iar apa sărată este foarte bună pentru sistemul respirator.

Cremele de plajă pentru sugari - minim SPF 30
O regulă de care trebuie să țină cont părinții atunci când merg cu bebelușii la plajă este intervalul orar în care se expun la soare sau fac plimbări pe malul mării. Potrivit dr. Gheorghe Nicola, medic derma-tolog, orele de plajă indicate pentru copii sunt dimineața, până la ora 10,00, și după-amiaza, după ora 17,30. "În intervalul orar recomandat, micuții trebuie protejați de radiațiile ultraviolete cu preparate dermato-cosmetice cu factor de protecție înalt și ultraînalt, adică SPF 30, SPF 50 și SPF 50+", a precizat specialistul. Dermatologul recomandă părinților să cumpere produsul cosmetic cu factor de protecție numai din farmacii.

Metode suplimentare de protecție solară
Deși preparatele dermato-cosmetice au rolul de a proteja pielea sugarului de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete, ele nu protejează 100%. De aceea este obligatoriu să folosiți metode suplimentare de protecție solară. Cremele cu factor de protecție trebuie aplicate la fiecare două ore și, neapărat, înainte de a intra în apă și după, chiar dacă sunt rezistente la apă.
La ora prânzului, micuții nu trebuie scoși din casă.
Pe lângă crema de plajă, părinții trebuie să-i acopere copilului capul cu o pălăriuță și să-l hidrateze corespunzător.
Cât privește îmbrăcămintea puștiului, trebuie să fie confecționată din materiale naturale, de culoare deschisă, iar bluzițele trebuie să fie cu mâneci lungi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1856 secunde