Faringita streptococică, o boală specifică verii

288
Faringita streptococică,  o boală specifică verii - faringita-1375458658.jpg

Articole de la același autor

Faringita este una dintre cele mai frecvente boli, care se instalează la copii la începutul verii, din cauza alimentelor reci, ce produc iritarea gâtului. Există două tipuri de farin-gită: cea virală și cea bacteriană, fiecare având simptome destul de variate.

"Dacă în cazul celei virale apare în primul rând tusea seacă și febră, la faringita streptococică manifes-tările sunt mult mai violente. Copilul face febră foarte mare, are dureri abdominale, dureri de cap, expectorează cu secreții. În plus, începe să nu mai aibă poftă de mâncare și să i se inflameze sinusurile", explică dr. Gherghina Rizea, medic primar pediatru.

Tratamentul faringitei la copii

Pentru faringita virală, medicii reco-mandă tratamentul pe bază de antiinflamatoare pentru scăderea febrei, picături nazale și sirop pentru tuse.

Faringita streptococică însă, necesită un consult medical imediat, în cazul căruia medicul efectuează un exudat faringian pentru stabilirea tipului de bacterie care a provocat infecția, după care îi prescrie pacientului un tratament pe bază de antibiotice.

Vindecarea faringitei presupune izolarea copilului de colectivitate și repaus la pat, 2-4 zile în cazul formei virale și 1-2 săptămâni în cazul celei bacteriene, mai spune medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Iulie 2013
Stire din Diverse : Somnul bebelușului:  greșeli de evitat
Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai grijă de ochii copilului
Pagina a fost generata in 0.5636 secunde