Fără antibiotice la răceli ușoare și roșu în gât

25647
3
Fără antibiotice la răceli ușoare și roșu în gât - 2bd1085a1a5e6f23860f2b30f0b93f33.jpg
Se spune că toamna este sezonul răcelilor și gripelor. Nu este însă neapărat nevoie să se îmbolnăvească și bebelușul. Dacă nu intră în contact cu persoane care prezintă simptome de îmbolnăvire, lucru de care trebuie să îl ferească părinții, copilul mic ar putea trece peste sezonul rece fără faimosul "roșu în gât". Dacă însă s-a întâmplat, nu trebuie să disperați.

Îi curge năsucul sau, din contră, este înfundat, fornăie, are ochișorii roșii și este mai morocănos decât de obicei, este posibil ca bebe să fie răcit. Trageți aer în piept și nu dați fuga imediat la doctor. Medicul pediatru Corneliu Neagoe ne sfătuiește să nu ne panicăm și în niciun caz să nu apelăm la antibiotice. "Este adevărat că în această perioadă se înmulțesc cazurile de viroze, apare faimosul roșu în gât, însă acestea sunt boli care trebuie tratate doar simptomatic, nu sunt necesare antibiotice. Din păcate, foarte mulți medici, mai ales la presiunea părinților, prescriu medicamente cu antibiotic, dar nu sunt recomandate. Antibioticul creează numai dezechilibre în organism. Copilul bolnav poate face febră între cinci și șapte zile. Normal ar fi ca abia când temperatura depășește 38,5 grade Celsius să începem să-i administrăm un antitermic, altfel este suficient să-l hidratăm foarte bine pe bebeluș. Febra este doar o reacție de apărare a organismului împotriva virușilor, iar dacă o stopăm, îi luăm capacitatea de a lupta singur împotriva bolii", ne explică dr. Corneliu Neagoe.
De asemenea, multe mămici greșesc atunci când, speriate că bebelușul are nasul înfundat și este febril, nu îi mai fac băița de seară. "Cel mai corect mod de a scădea febra mare este de a introduce copilul în apă, a cărei temperatură să nu depășească 37,5 grade Celsius", a mai precizat dr. Corneliu Neagoe.
Așadar, recomandarea medicului este ca, dacă bebe a fost atins de vreo viroză sau s-a ales cu roșu în gât, să nu disperați, să vă înarmați cu foarte multă răbdare, să-i oferiți copilului multe lichide, dar nu calde, să-i dați numai medicamente simptomatice și să rezistați tentației de a apela imediat la antibiotice.
Este absolut necesară o vizită la medicul pediatru atunci când bebelușul este palid, nu reacționează când îi vorbești, tușește rău și/sau are dificultăți în a respira. De asemenea, dacă micuțul plânge mai mult decât de obicei, refuză alimentația și face temperatură de peste 39,5 grade Celsius, nu ezitați să solicitați prezența medicului la domiciliu.

Comentează știrea

monica
5 octombrie 2011
rosu in gat

am un baietel de 2 ani ,si imi raceste ff des la o luna ,doua si facerosu in gat dar nu face febra.dr de cate ori ma duc i da antibiotic,luna trecuta a fost racit a avut secretii purulente ,ia dat cefalexin si nu ia trecut ,dupa cateva zile a facut febra ,mam dus din nou la dr si ia gasit puroi in gat si ia dat augmentin si injectii gentamicina ,ia trecut .acum de cateva zile mia racit ,curge nasu ,dar nu tare(de obicei curge mult)tuseste ,e rupta tusea si stranuta ,nu mam dus cu el la dr ,ca nu era nevoie ,in prima zi nu tusea ,dar a doua zi dimineata a avut o tuse care parca era ca un astm,nu stiu daca mam exprimat bine,azi merg cu el la dr.febra nu face ,intre timp iam dat humex ,nurofen si vobrocil,acum sigur imi va da dr,antibiotic ,ce fac sa i dau?

13 decembrie 2011
nu e bun doctorul

mergi la dr stanciu de la budimex

iancu nicoleta
11 aprilie 2013
rosun gat

buna am si eu un baetel de 2si 8 luni s i imi face foarte d2 saptamini si facees rosun gatam incercat tot felu de antibiotice ii trece o perioada maxim de 2saptamini si face la loc .va rog recomandatimeva naturist.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Stire din Diverse : Feriți bebelușii de arsurile solare!
Pagina a fost generata in 1.5822 secunde