€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:

Expoziție de minerale la Muzeul de Artă

Ştire online publicată Marţi, 31 Iulie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Eveniment de tradiție în ultimii ani, expoziția de minerale „Mineral Expo” revine în Constanța între 9 și 12 august. Ca și până acum, evenimentul este găzduit de Muzeul de Artă și le propune atât turiștilor, cât și localnicilor o mulțime de bijuterii, cristale, fosile și geme. Potrivit organizatorilor, vedeta evenimentului este cristalul de Lapis Lazuli, prețuit în unele culturi străvechi mai mult decât aurul, asociat de vechii egipteni cu regenerarea, utilizat în decorarea măștii regelui Tutankhamon, folosit ca pigment pentru realizarea picturilor. Acesta era preferat și de Caterina cea Mare a Rusiei, în decorarea Palatului de Vară și este cunoscut ca piatră națională a statului Chile.

Ca urmare, timp de patru zile, pe lângă o gamă variată de piese de decor și bijuterii din acest cristal, vor fi expuse două piese cu puternică încărcătură energetică și de o calitate deosebită. Este vorba de o sferă cu diametrul de 34 de centimetri din lapis lazuli, cu spectaculoase incluziuni de calcit și pirită, despre care cristaloterapeuții consideră că este asemănătoare elementului principal din simbolul egiptean „Ochiul lui Ra”.

Apoi, poate fi admirată opera „Abstract Venus”, o sculptură din lapis lazuli de zece kilograme, creată de un miner în anul 2000, dintr-un bloc de cristal din depozitul Chilian Flor de Los Andes. Forma acesteia conduce către grație, sensibilitate, forță și regenerare.

Precizăm că „Mineral Expo” va fi deschisă în intervalul orar 10.00 -19.00, când vizitatorii vor putea admira și alte cristale spectaculoase (geode de ametist sau citrin obiecte de decor din jad sau cuarț), dar și bijuterii cu acvamarin, opal, rubin, safir, smarald. Expoziția poate fi vizitată între orele 10.00-19.00, la sediul muzeului, de pe bulevardul Tomis, numărul 82-84, intrarea fiind liberă.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.68 secunde