Experiență unică la malul mării: o vizită pe nava-școală Palinuro - Italia

375
Experiență unică la malul mării: o vizită pe nava-școală Palinuro - Italia - navascoalapalinuro-1534168525.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, turiștii sau constănțenii care ajung prin Portul Constanța au ocazia să vadă cum e viața pe o navă italiană. Nava-școală Palinuro a Marinei Militare din Italia a acostat ieri în portul din Constanța și, pe tot parcursul zilei de astăzi, va putea fi vizitată de cei pasionați de tradiția navigației cu pânze sau pur și simplu curioși.


"Nava Palinuro este implicată în cea de-a 54-a campanie de instrucție și a îmbarcat 33 de elevi subofițeri ai cursului «Kratos» de la Școala de Subofițeri din Taranto care, la bordul navei, vor învăța științele nautice și marinărești, dobândind astfel cunoașterea directă a diferitelor activități asociate practicării profesiei de «navigator pe mare», astfel încât aceștia să stăpânească în mod adecvat și cu încredere viitorul lor loc de muncă. Unitatea a plecat în data de 23 iulie din portul Taranto și după ce s-a oprit la Kos, la Istanbul și acum la Constanța, se va opri apoi la Batumi, la Cefalonia, revenind în Italia la Reggio Calabria și, în final, la Livorno, unde elevii subofițeri vor debarca la sfârșitul campaniei de instrucție", precizează reprezentanții Ambasadei Italiei la București.


Pe durata campaniei de instrucție 2018, nava Palinuro poartă cu ea steagul Spitalului Gaslini din Genova, donat navei de președintele Spitalului de pediatrie anul trecut, pe 17 mai, la La Spezia, cu prilejul sărbătoririi a 80 de ani de la crearea instituției.
Comandantul navei Palinuro va prezenta astăzi unitatea și campania de instrucție 2018, iar mâine, aceasta va putea fi admirată navigând pe apele din apropierea orașului Constanța, în cadrul ceremoniilor organizate de Ziua Marinei Române. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2146 secunde