Exmatriculat după ce a descoperit că sistemul de securitate al școlii era praf

274
Exmatriculat după ce a descoperit că sistemul de securitate al școlii era praf - exmatriculat-1359308201.jpg
Un student de la colegiul Dawson din Montreal a fost exmatriculat deoarece a descoperit o vulnerabilitate în site-ul instituției care putea pune în pericol datele confidențiale ale colegiului.

Ahmed Al-Khabaz studiază informatica la colegiul Dawson. Împreună cu un prieten lucrau la o aplicație mobilă, care să le permită studenților să aibă acces la informațiile școlare direct pe telefon. În acest proces, ei au reușit să descopere o vulnerabilitate destul de gravă, care ar fi pus în pericol toate informațiile despre studenți.

Ce informații? Potrivit lui Ahmed, "numărul de securitate socială, adresa și numărul de telefon, orarul de clasă", practic toate informațiile pe care Colegiul Dawson le avea despre studenți. După ce a descoperit această vulnerabilitate, s-a dus imediat la directorul de informații și tehnologie, înștiințându-l de această problemă. Directorul i-a spus lui Al-Khabaz că îi va contacta pe cei de la Skytech, firma care a creat acest soft pentru a repara codul.


Au votat împotrivă

Studentul s-a gândit să mai verifice odată dacă vulnerabilitatea respectivă a fost reparată, cu ajutorul unui program numit Acunetix. Tânărul a primit imediat telefon de la șeful Skytech, spunând că este a doua oară în câteva zile când l-au văzut că a intrat în sistem, iar acest lucru este o faptă gravă.

Al-Khabaz și-a cerut scuze și a semnat până la urmă o hârtie care îi interzice să vorbească despre ce sa întâmplat. Firma Skytech a contactat profesorii de la colegiul Dawson și le-au spus că studentul nu a avut nicio intenție rea. Degeaba, deoarece profesorii s-au adunat pentru a vota dacă studentul va fi sau nu exmatriculat și se pare că au fost 14 voturi pentru și doar unul împotrivă. Mai simplu spus, a fost exmatriculat pentru "comportament neprofesional".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4675 secunde