Există alimente anti-caniculă? Evident!

214
Există alimente  anti-caniculă? Evident! - alimentecareteracoresc-1498484996.jpg
Există alimente anti-caniculă? Ce mâncăm când e foarte cald? Ce alimente ar trebui să evităm pe timp de caniculă? 


De obicei, pe timp de caniculă ne-am obișnuit să ne pierdem din apetit, ceea ce ne poate duce la o stare de moleșeală sau stare de leșin.


Cum salvăm situația? Cu alimente! În afară că te hidratează, pepenele conține și licopen, un compus care te poate proteja de razele nocive ale soarelui. E sărac în calorii și poate fi consumat și rece, și la temperatura camerei. 


Castravetele este răcoritor și are 95% apă. Mâncând castraveți, vei reuși să treci mai repede peste efectele neplăcute ale caniculei. Vei fi hidratat și răcorit. 


Cu un conținut de 80-95% apă, salata verde este ușor de digerat și extrem de hidratantă pe timp de caniculă. E unul dintre cele mai sănătoasă alimente de consumat pe caniculă. 


Nici fructele de pădure nu sunt mai prejos. Afinele, murele, zmeura, cătina, coarnele sunt fructe cu conținut mare de antioxidanți și fibre. Sunt ușor de consumat pe caniculă. 


Deși ne face să ne înfierbântăm, ardeiul iute este și el perfect ca aliment de consumat pe caniculă. Acesta ne face să transpirăm și, deci, să ne răcorim. Are același efect precum ceaiul cald băut în zilele toride. Așadar, nu-l evitați! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.628 secunde