Eveniment de excepție. Artiști de renume vor evolua pe platoul din fața Cazinoului

3889
Eveniment de excepție. Artiști de renume vor evolua pe platoul din fața Cazinoului - cazino1-1533055163.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 4 august, toată lumea este invitată, cu mic, cu mare, la un eveniment realizat în premieră la Constanța, "Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor". 


Ce legătură are cea de-a doua regină a României cu această poveste? Ea este una dintre cele mai originale și marcante personalități ale țării noastre. Nu doar că a fost o femeie puternică, îndrăgostită de artă și cultură, dar și un spirit altruist, dur și sensibil în același timp și mai ales una dintre cele mai frumoase și elegante femei din toate timpurile.


Pentru eveniment s-a ales Cazinoul, care va îmbrăca preț de mai multe ore un aer istoric profund. Altfel spus, superbul Cazinou va fi, potrivit organizatorilor, "așa cum nu l-ați mai văzut niciodată", iar moda și muzica de acum un secol, vocile extraordinare ale prezentului vor reînvia emoții din trecut, nume ale scenelor internaționale, mărturii ale acelor vremuri etc. 


Toate aceste elemente sunt reunite sub egida "Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor", un eveniment în premieră națională, finanțat de Primăria Constanța. Cu această ocazie, Regina Maria va fi celebrată în toate ipostazele sale, în cadrul
sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918 în orașul nostru.


Manifestările vor debuta cu un vernisaj al expoziției "Regina Maria - 100 de ani de inspirație", care va avea loc începând cu ora 19.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. 


Aici, publicul va putea admira obiecte care au aparținut Reginei, cărți rare cu autograf, vestimentație și lucrări de artă, expuse în premieră națională la Constanța. Expoziția va putea fi vizitată până în data de 19 august.


Tot pe 4 august, de la ora 21.30, pe platoul din fața Cazinoului din Constanța sunteți invitați la unul dintre cele mai emoționante evenimente care a avut loc vreodată la Constanța. Amfitrioni sunt renumita actriță Maia Morgenstern, Orchestra Simfonică București, condusă de dirijorul Jin Wang și interpreții Jezebel, Vlad Miriță, George Ionuț Vărban, Andrei Lazăr.


De ce spun organizatorii că scena pe care vor evolua artiștii va arăta complet diferit? Pentru că aceasta va avea ca fundal clădirea Cazinoului, așa cum n-ați mai văzut-o niciodată, căci, pentru o seară, Cazinoul se va întoarce la strălucirea de altădată, datorită celor mai noi trenduri în videomapping. 


În dinamica estetică a evenimentului intră, tot în premieră pentru Constanța, colecția de design vestimentar contemporan realizată de celebrul designer Agnes Toma, colecție inspirată de imaginea Reginei soldat, a Mamei răniților, a celei mai frumoase regine a Europei acelor vremuri. Piesele vestimentare vor fi prezentate pe scena special creată pentru acest eveniment, colecția beneficiind de suportul muzical live al Orchestrei Simfonice București, precum și de interpretarea pianistului Răzvan Dragnea. La final, organizatorii vor realiza o efigie turnată în bronz, operă a sculptorului Cosmin Hiristea, dedicată acestui eveniment marcant, efigie ce o reprezintă pe marea Regină Maria a României. De precizat că această efigie va rămâne în patrimoniul Primăriei Municipiului Constanța și va putea fi amplasată într-un spațiu care urmează a fi ales în scurt timp. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.052 secunde