Dulciuri raw vegan pentru copii

481
Dulciuri raw vegan pentru copii - dulciurirawvegan-1402071212.jpg

Articole recomandate

Brioșe cu cireșe. Ingrediente: cireșe, 2 căni de fulgi de cocoș uscați, 4 linguri de cânepă, unt de cocos topit (3 linguri), o banană, 2 piersici foarte coapte, 3-4 linguri de miere, puțină zeamă de lămâie. Mod de preparare. Toate ingredientele, în afară de cireșe, se spală, se taie (fructele) și se pun în robotul de bucătărie unde se mixează bine. Din pastă rezultată se fac brioșele deasupra cărora se pun cireșe fără samburi. Înainte de a fi mâncate, puteți pune brioșele la frigider, pentru câteva ore.


Budincă din chia. Ingrediente: chia râșnită (3-4 linguri), o cană de lapte din susan, jumătate de cană stafide, o portocală și 2 linguri de carob. Mod de preparare. În primul rând, stafidele se hidratează timp de 30-40 de minute. Apa în care au fost hidratate se folosește pentru prepararea unui lapte din susan, cu ajutorul aparatului. Se pun în blender, apoi, și atafidele și se amestecă până totul devine o pastă. Peste această se adaugă laptele de chia și carobul și se omogenizează compoziția ușor, decoranduse cu bucăți de portocală. Budinca este ideală pentru un preșcolar deoarece este bogată în calciu.


Biscuiți aromați. Ingrediente: 2 căni de nuci, jumătate cană de făină de ovăz, 2 căni de fulgi de ovăz, 1 cană de făină de susan, sirop de agave (sau alt sirop natural), 10-15 curmale fără samburi, jumătate cană de sirop de fructe. Cum se prepară? Foarte simplu! Pentru început, trebuie să hidratați nucile și semințele de susan câteva ore bune înainte (aproximativ 8 ore). După cele 8 ore, puneți nucile și semințele hidratate în blender, adăugați și curmalele, și mixati totul foarte bine. Fulgii de ovăz trebuie râșniți și ei și apoi încorporați în compoziție. După ce ați amestecat totul foarte bine, stropiți compoziția și cu puțin sirop natural pentru a oferi aromă și dulceață. Întreagă compoziție trebuie să devină elastică, ușor de modelat, pentru a putea fi întinsă pe o folie alimentară, și pusă apoi la cuptor, pentru câteva ore. După deshidratare (la temperatura minimă în cuptor), biscuiții se servesc la micul dejun, alături de lapte cald.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Dulciurile care se transformă în boli
Pagina a fost generata in 1.5463 secunde