Dobrogea Poveștilor cu Lapte

295
Dobrogea Poveștilor  cu Lapte - dobrogea-1532092550.jpg

Articole de la același autor

Dobrogea, frumoasă și captivantă, un ținut activ care lasă mereu loc schimbării și diversității, poate fi o experiență de neuitat pentru oricine alege să o străbată, fie pentru câteva ore, fie pentru câteva zile, dobrogean sau nu.

Proiectul "100 Experiențe Dobrogene", inițiat de ONG-ul Inomar Cluster și susținut de Asociația Țăranii Dobrogeni și Asociația Culturală Wild Art, promovează Dobrogea continentală, unde avem la îndemână alegeri aventuroase în munții bătrâni, istorie veche, tradiții bine păstrate în satele și bătăturile primitoare ale țăranilor dobrogeni, hrană gustoasă și naturală, aer curat, pământ, apă, cer și o multitudine de oameni veniți din vechime pe aceste meleaguri!

Evenimentul "Dobrogea Poveștilor cu Lapte" invită publicul iubitor de istorie, tradiție și gastronomie etnică, sâmbătă, 21 iulie, de la ora 16.00, în gospodăria și stâna de capre a Picurarului de la Stejaru, Tulcea, strada 11, nr. 4. Picuraru de la Stejaru face parte din Asociația Țăranii Dobrogeni și reprezintă familia de aromâni Nicolae și Elena Migit, susținuți de fiica lor, Mirabela.

La "Dobrogea Poveștilor cu Lapte" se va vizita stâna de capre unde picuraru Nicolae va povesti istoria familiei sale și a stânei de capre, a laptelui muls de el și transformat de soția sa în iaurt și brânză de toate felurile. Vizita la stâna căprițelor de la Stejaru va fi acompaniată de o gustare ciobănească, brânză cu mămăligă, iar cei curioși pot învăța de la picuraru Nicolae să mulgă laptele sau să învârtă mămăliga în ceaun. Nu vor lipsi pita și piperchi tsâgâsiti, unul din felurile de mâncare preferate ale tuturor aromânilor din Dobrogea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7956 secunde