"Doamna mărilor" vă așteaptă la Centrul "Jean Constantin"

291

Articole de la același autor

Dragi turiști, dragi constănțeni sunteți așteptați, astăzi, la proiecția filmului "Doamna mărilor", dedicat fregatei "Mărășești", cea mai mare navă de război construită vreodată de români.

Evenimentul va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", joi, 9 august, de la ora 18.00, în contextul sărbătoririi Zilei Marinei Militare. Accesul în sala de spectacol se va face cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.

Precizăm că fregata "Mărășești" a fost cea mai mare navă militară construită într-un șantier din țara noastră, producție 100% românească. Motoarele au fost produse la Reșița, iar corpul navei la Galați. Inițial, când a ieșit pe poarta Șantierului din Mangalia, în anul 1985, a fost catalogată ca fiind crucișător, deși nu avea caracteristicile necesare. La acel moment, i s-a dat numele de "Muntenia", apoi, imediat după Revoluția din 1989, nava s-a numit "Timișoara", în memoria victimelor din orașul de pe malul Begăi. Odată cu schimbarea numelui, a fost retrogradată în clasa distrugătoarelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1172 secunde