Din sfaturile bunicii

358

Articole recomandate

l Truc pentru gemuri și dulcețuri: dacă doriți ca gemul sau dulceața să nu se mai închidă la culoare în timpul fierberii, adăugați pastile de vitamina C (500 mg la 0,5 l de compoziție).

l Dulceața pusă în borcane cu filet se păstrează pe raft cu gura în jos, pentru a fi siguri că nu mucegăiește.

l Peștele se curăță mai ușor dacă se ține în apă călduță înainte de curățare sau dacă se sărează.

l Pentru a avea un gust mai bun, peștele care urmează să fie prăjit se ține în lapte 5-10 minute. De asemenea, pentru a obține un pește cu o aromă deosebită adăugați în pesmetul sau în făina prin care îl tăvăliți brânză rasă foarte fin sau parmezan.

l Dacă doriți să obțineți o supă clară și ați uitat să îi luați spuma folosiți următorul truc: adăugați un albuș de ou nebătut, care va coagula resturile de spumă și o va limpezi.

l Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, stropiți cu puțină apă.

l Pentru a obține o friptură de pasăre frumos rumenită ungeți-o înainte de a o introduce la cuptor cu un strat subțire de zahăr praf.

l Carnea de fripturi se bate pe un fund de lemn umed, pentru că dacă este uscat absoarbe tot sucul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Peltea aromată cu coniac
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Cum conservați vinetele pentru iarnă
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Cum a cucerit pizza întreaga lume
Pagina a fost generata in 1.8087 secunde