Destinație de vacanță: "Muzeul la îndemână"

323
Destinație de vacanță:

Articole de la același autor

Luna aceasta, la Muzeul de Artă și Casa Avramide din Tulcea se va desfășura proiectul "Muzeul la îndemână", implementat de Asociația "DaDeCe", în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" din Tulcea și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 


Ca multe alte evenimente, și acesta este dedicat Anului Centenarului Marii Uniri. Ca urmare, copiii și familiile lor care vizitează Muzeul de Artă și Casa Avramide vor avea parte de o surpriză. Alături de obiectele de patrimoniu, care compun expozițiile de bază ale celor două muzee, aceștia vor avea ocazia să descopere prin joc elemente inedite legate de etniile conlocuitoare din Dobrogea, la Muzeul de Artă și povestea familiei Avramide, la Casa Avramide. 


De precizat că expoziția Casei Avramide este animată de o căsuță în miniatură, care permite preșcolarilor să exploreze, prin poveste și joc, elemente de istorie ale familiei Avramide, una dintre cele mai cunoscute familii din Tulcea secolelor XIX-XX. 


În același timp, Muzeul de Artă beneficiază de un spațiu în care un joc de cărți adaptat ajută copiii și familiile lor să recunoască și să înțeleagă diferitele etnii din Dobrogea, folosind indicii oferite de exponatele expoziției permanente. Apoi copiii pot explora muzeul cu o hartă asociată jocului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2997 secunde