Decor în stil Indian

243
Decor în stil Indian - decorindian-1373382098.jpg

Articole recomandate

Orientul în general a fascinat dintotdeauna pe europeni. Prin mirodeniile ispititoare, miresmele care stârnesc simțurile și impulsionează imaginația, prin stilul arhitec-tural frumos desenat, dantelării sculptate în piatră, decorurile și amenajările interioare în culori vibrante sau simbolistică bogată. 

Stilul arhitectonic și decorativ indian se remarcă în special prin multiplele influențe și acumulări care și-au pus pecetea asupra Indiei, de-a lungul timpului. Astfel, dacă vrei să-ți transformi căminul într-o oază de magie și relaxare, decorează-l în stil indian.

În primul rând, culorile pereților trebuie să fie puternice, tari: roșu, purpuriu, fucsia, portocaliu, vișiniu, vernil. Nu lăsa tavanul alb, ci zugrăvește-l cu o culoare diferită de cea a pereților, dar asortată totodată. Alege piese de mobilier ușoare și interschimbabile, executate din esențe exotice - mahon, cedru roșu, palisandru și sigur nu dai greș. Ferestrele trebuie să fie cât mai mari pentru că o cameră decorată în stil indian are nevoie de multă lumină. Nu ezita să apelezi la corpurile de iluminat: instalează aplice pe pereți și leduri pe tavan.

Nelipsit din designul indian este paravanul din lemn sculptat. Cu încrustări din metale prețioase, sidef sau fildeș. Decorează încăperea cu draperii cu falduri, lenjerii și cuverturi pentru pat, tapițerii, sau perne decorative. Totodată împodobește casa cu statuete reprezentând pe Krishna, Shiva, Durga, Ganesh sau alte personaje mistice.

Achiziționați și un sari, îmbrăcămintea tradițională a femeii indiene, precum și un dhoti, îmbrăcămintea tradițională a bărbatului indian, și cu siguranță vă veți simți ca în palatul Maharajahului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Cum îngrijim plantele vara
Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Hrana, direct din grădină
Pagina a fost generata in 2.7955 secunde