De ce să optezi pentru o bucătărie albă

295
De ce să optezi pentru o bucătărie albă - fondbucatalba26fb-1393426975.jpg

Articole recomandate

Ca și bucătăria neagră, la prima vedere, o bucătărie albă poate părea o provocare. Câteva argumente ale specialiștilor Casă și grădină demonstrează că o bucătărie albă poate fi o soluție perfectă. 


În primul rând, mobila de bucătărie albă conferă o eleganță deosebită locului și îi dă un aer de încredere, fiind ideală mai ales în cazul celor de dimensiuni standard, cum sunt, de fapt, cele mai multe din bucătăriile noastre. În bucătărie, impresia dată de mobilă albă este aceea de curățenie deplină, de spațiu mare și aerisit. O soluție excelentă este cea în care folosești mobilă de bucătărie albă lucioasă, lăcuită, care amplifică impresia de luminozitate și dă un aer luxos locului. 


Accentele de culoare


Totuși, o bucătărie albă are nevoie de câteva accente de culoare, dar acestea nu trebuie să fie neapărat în contrast. În fapt, toate celelalte culori sunt în contrast cu albul, iar folosirea unor nuanțe pastelate vor da un efect cromatic de ansamblu deosebit. Este binevenită o masă cu blat de sticlă, dar una cu blat alb o să se integreze perfect locului. 


Accesorii


Dezavantajul pentru o bucătărie albă este monotonia cromatică, dar problema se poate rezolva folosind accente de culoare tari (portocaliu, roșu, albastru sau verde, olive) pentru unele din accesorii. Nu trebuie adăugată prea multă culoare într-o bucătărie albă, pentru că albul se contaminează și se colorează ușor cu doar câteva pete de culoare. Într-o bucătărie albă, este recomandat ca accesoriile și eletrocasnicele să fie de inox. Evită-le pe cele negre, care vor da imaginea de muscă în lapte, vor atrage atenția și vor eclipsa mobilierul. 
Este important ca între pereți și podele să existe un echilibru cromatic. Nu uita că o bucătărie albă poate fi înnobilată cu un blat de marmură sau piatră albă, care vor face din acest sector al bucătăriei un punct de atracție. Dar dacă dorești un aspect modern pentru o asemenea bucătprie, puteți îndrăzni un blat portocaliu de cuarț sau un blat de sticlă multicolor.


Cu ochii pe ordine și curățenie


O bucătărie albă o să fie cu adevărat foarte frumoasă dacă o să fie bine utilată, organizată și ordonată. În ceea ce privește curățenia, într-o bucătărie albă aceasta este, evident, o condiție pe care o poți îndeplini cu destulă ușurință, îngrijind bucătăria constant. Este obligatorie hota. În loc de final, un ultim sfat pentru o bucătărie albă perfectă: folosește spoturi de lumină, nu neon pentru lumină dulce și intensă, iar lumina naturală filtreaz-o cu o perdea în culoarea podelelor. Ansamblul o să fie mereu scăldat de o lumină dulce, indiferent dacă afară este înnorat sau soare puternic. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Februarie 2014
Stire din Diverse : Așa alungi mirosurile din casă
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum să dai, subtil, culoare casei
Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Diverse : De ce trebuie iluminată corect casa
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum întreții chitul de rosturi
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi despre ghivecele pentru plante
Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Cum arată casa visurilor tale?
Pagina a fost generata in 2.5194 secunde