De ce să consumi ouă la micul dejun

219
Când vine vorba de a alege între ouă și cereale la micul dejun, specialiștii în nutriție ne sfătuiesc să mergem pe prima variantă dacă vrem să uităm de foame, cel puțin până la prânz.

Ouăle servite la micul dejun "taie foamea" și mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp comparativ cu cerealele. Se pare că proteinele de bună calitate din ouă duc la scăderea nivelului hormonului senzației de foame din sânge și-l cresc pe cel al sațietății. Astfel, se pot mări șansele de a mânca mai puțin la prânz și de a reduce aportul zilnic de calorii.

Iată de ce ar trebui să consumi ouă la micul dejun:

Îți protejează vederea

Ouăle conțin luteină, un antioxidant esențial pentru protejarea văzului împotriva razelor UV. Potrivit studiilor, un ou pe zi poate preveni cataracta, una dintre principalele cauze ale orbirii la persoanele în vârstă.

Pot preveni apariția cancerului la sân

Riscul de a dezvolta cancerul la sân a scăzut aproape la jumătate în cazul femeilor care mănâncă cel puțin 4 ouă pe săptămână.

Te ajută să ai păr și unghii mai sănătoase

Dacă vrei să-ți crească mai repede părul și unghiile, mănâncă ouă mai des, mai ales dacă în ultima perioadă ai cam dus lipsă de alimente bogate în vitamina B12.

Te satură

Proteinele și grăsimile sănătoase din ou, te satură și-ți mențin nivelul de energie mai mult timp ridicat, astfel scapi de nevoia de a mai mânca până la prânz.

Ajută creierul

Un gălbenuș de ou conține aproximativ 300 de micrograme de choline, substanță necesară organismului care ajută la funcționarea creierului, sistemului nervos și a sistemului cardiovascular.

Voi ați luat deja micul dejun?

(sursa:zumzi.md/food)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Ce alimente  sunt benefice  pentru bebe
Pagina a fost generata in 1.6004 secunde