De ce își rod cei mici unghiile

1354
De ce își rod cei mici unghiile - rosulunghiilor-1330113137.jpg
Cei mai mulți copii capătă obiceiul de a-și roade unghiile din varii motive, de la curiozitate sau plictiseală până la anxietate. Din aceleași motive, cei mici deprind și alte ticuri nervoase cum ar fi suptul degetului, scobitul în nas, jocul cu părul sau scrâșnitul din dinți. Potrivit psihologilor, dacă nu sunt oprite la timp, aceste ticuri pot continua și în viața de adult.
În cazul în care copilul a început să își roadă unghiile, acesta nu trebuie sub nici o formă pedepsit sau certat în mod frecvent din această cauză. Cel mai indicat ar fi ca părinții să vorbească cu copilul lor despre eventualele probleme pe care la întâmpină și să găsească împreună o rezolvare. Totodată, părinții trebuie să taie unghiile cât mai scurt și să se asigure că cel mic se spală des pe mâini pentru a evita infectarea cu microbi.
Cu toate acestea, nu trebuie să vă îngrijorați prea tare. În general, rosul unghiilor reprezintă un semn că cel mic trece printr-o perioadă mai stresantă, la școală sau la grădiniță. Când problemele vor trece și va reuși să se integreze în colectiv va înceta singur să își mai roadă unghiile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Stire din Diverse : Salată de avocado cu ton
Pagina a fost generata in 0.4205 secunde