De ce e bine să mâncăm brânzeturi mucegăite
Roquefort, una dintre cele mai cunoscute brânzeturi albastre din lume, are importante beneficii asupra organismului. Cercetătorii britanici au descoperit că brânza Roquefort are proprietăți antiinflamatoare, mai puternice în funcție de gradul de maturare. De asemenea, brânzeturile mucegăite, inclusiv brânza roquefort, pot fi mai benefice pentru sănătatea cardio-vasculară decât ne-am putea imagina văzând aspectul lor cremos și gustul sărat, susțin oamenii de știință. Puși în fața unui asemenea potențial, cercetătorii de la Lycotec se gândesc la o tehnologie care să identifice și să izoleze elementele care dau aceste proprietăți. Iar factorii antiinflamatori descoperiți în aceste brânzeturi ar putea fi extrași și folosiți independent sau în produse farmaceutice sau cosmetice.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 30 Septembrie 2013
Marţi, 24 Septembrie 2013
Marţi, 24 Septembrie 2013
Vineri, 20 Septembrie 2013
Miercuri, 11 Septembrie 2013
Luni, 30 Septembrie 2013
Joi, 19 Septembrie 2013