Dafinul, mai mult decât condiment. Pune-l pe lista de cumpărături

382
Dafinul, mai mult  decât condiment. Pune-l  pe lista de cumpărături - dafin-1484753087.jpg

Articole recomandate

Dafinul este cultivat mai ales în regiunile mediteraneene. Medicii din Grecia Antică foloseau mult frunzele și fructele de dafin. 
Frunzele de dafin sunt foarte bogate în uleiuri esențiale ce le conferă proprietăți medicinale miraculoase. În zilele noastre dafinul este recunoscut pentru efectele sale antiseptice, antivirale și bactericide, scrie frunza-verde.ro. 


Este un remediu eficient împotriva plăgilor, aftelor și abceselor dentare, și este considerat un sedativ natural. Infuzia are o acțiune benefică asupra sistemului nervos, aducând echilibrul în caz de anxietate sau depresie. Stimulează digestia, crește pofta de mâncare, combate fermentația. Este recomandat ca un expectorant foarte prețios în răceli și bronșite. 


Scade febra și este folosit cu succes în combaterea bronșitelor, laringitelor, faringitelor și gripei. De asemenea frunzele de dafin combat:


Digestia grea (atonie digestiva). Se pun în mâncare 1-2 frunze de dafin. Se face tratament naturist cu foi de dafin vreme de o lună cu câte trei frunze de dafin pe zi, mestecate pe stomacul gol, câte una dimineața, la prânz și seara. 


Durerile de stomac: O altă rețetă care ajută și pentru combaterea durerilor stomacale: 2 frunze de dafin se fierb 4-5 minute împreună cu 5-6 cuișoare. Se consumă 2-3 căni pe zi. Efectul curativ ar trebui să se vadă foarte repede.


Infecțiile intestinale: se ia după fiecare masă câte o linguriță cu ulei de dafin ajutând astfel la distrugerea germenilor patogeni din intestine și la calmarea durerii.


Totodată frunzelor de dafin le-au fost atribuite și virtuți diuretice și antireumatice. Pulberea din frunze de dafin poate scădea febra. Este folosit cu succes în dispepsie, balonare și gastroenterite. De aceea, atunci când gătiți, condimentați mâncarea cu dafin, și astfel împușcați doi iepuri deodată: gust bun și sănătate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Salată de boeuf aromată
Luni, 16 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Zacuscă rapidă de vinete
Miercuri, 21 August 2013
Stire din Diverse : Cu ce se combină carnea de pui
Pagina a fost generata in 3.4924 secunde