Tiberiu Hîrțescu, artistul care te-așteaptă în Mamaia:

"Dacă nu pui suflet într-o pictură, nu îți iese nimic"

1661
Petrică Tiberiu Hîrțescu, artist-pictor din Constanța, în vârstă de 26 de ani, încântă ochii turiștilor veniți în stațiunea Mamaia cu creațiile sale viu colorate, peisaje în miniatură, pe sticlă, dar și picturi pe pânză.

Artistul a terminat Facultatea de Artă, secția Pictură, din cadrul Universității "Ovidius", din Constanța, însă consideră că talentul lui este o moștenire de la bunicul său, "mă simt foarte împlinit sufletește, creez încântare și ofer cu-loare din suflet, deoarece pictura este pasiunea mea", subliniază pictorul. După ce a suferit accidentul rutier în urma căruia i s-a amputat piciorul drept, Hîrțescu și-a dedicat întreg timpul picturii, iar, astfel, voința lui i-a antrenat talentul și a ajuns să exceleze la vârsta de 26 de ani. De asemenea, orice talent, trebuie exploatat și valorificat, astfel Tiberiu Hîrțescu a început să picteze încă din copilărie, "am început să pictez la vârsta de șapte ani pe foaie de desen, la 14 ani pe pânză, iar la vârsta de 23 de ani am abordat o tehnică braziliană, pictura cu degetul".

Tiberiu Hîrțescu își expune picturile pe malul mării, în perioada sezonieră, de doi ani și afirmă faptul că este încântat de interesul trecătorilor, de privirile luminate și de zâmbetele pe care creațiile sale le câștigă. Partea materială care iese din această mică afacere îi oferă un trai decent. "Dacă nu pui suflet într-o pictură nu îți iese nimic", acestea sunt cuvintele unui artist comerciant, implicat afectiv în activitatea sa.

Pe de altă parte, pictorul creează peisaje și pe moment, pentru cei ce doresc un alt tip de colorit decât cel expus, fapt ce îi oferă clientului libertatea de a alege culorile reprezentative personalității sau plăcerilor sale.

Peisajele în miniatură au prețuri accesibile, cuprinse între 5 și 10 lei și pot constitui cadourile ideale pentru cei dragi, cadouri de la mare!

Așadar, pe vreme de soare, pentru un strop de culoare, pictorul Tiberiu Hîrțescu și-a expus "mica galerie în aer liber", în zona Cazinoului din Mamaia, deschisă zilnic între orele 12:00 – 23:00.

Paula SOLOMON

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8899 secunde