Cura heliomarină și beneficiile conferite de soare, apa mării și nisip

892
Cura heliomarină  și beneficiile  conferite de soare,  apa mării și nisip - curaheliomarina-1532263206.jpg

Articole de la același autor

Cura heliomarină este recomandată de medici în tratarea multor afecțiuni, dar e bine să se știe că, în ciuda beneficiilor de necontestat, trebuie să se țină cont de timpul de expunere la soare.

Ca indicații generale, cura heliomarină se recomandă pentru rino-faringite, sinuzite, astm bronșic și anemie. De asemenea, mai este recomandată în afecțiunile reumatice, dermatologice, ale oaselor și mușchilor și ale sistemului endocrin. Drept urmare, beneficiile curei heliomarine ne conduc la concluzia că un sejur la mare, fie cât de scurt, nu ar trebui să lipsească din planurile de vacanță ale niciunuia dintre noi.

Beneficiile curei heliomarine sunt numeroase, fiind conferite de apa mării, soare și nisip. Specialiștii susțin că băile în mare fortifică organismul, cresc rezistența la boli, îmbunătățesc circulația sângelui, au efect tonic asupra pielii și musculaturii. Pentru un efect benefic, se recomandă mai întâi o expunere la soare de 15 minute, urmată de o baie în mare de 15-20 de minute. Durata totală zilnică a băilor nu trebuie să depășească 30-40 de minute. În ceea ce privește soarele, medicii recomandă expunerea treptată, începând de la 5 minute pentru fiecare parte a corpului, interval ce se mărește progresiv cu 5-10 minute zilnic. Durata maximă zilnică a expunerii la soare nu trebuie să depășească două ore. Nisipul este un excelent factor curativ.

"Băile" de nisip se practică astfel: se sapă o groapă având lungimea corpului, se lasă apoi nisipul să se usuce, după care persoana se întinde și se acoperă cu un strat de nisip de câțiva centimetri. După baia de nisip se face o baie în mare. Durata totală a băii de nisip nu trebuie să depășească 20 de minute. După băile de soare și de nisip se impune o hidratare de 2,5 - 3 litri de lichide pe zi.

Cura heliomarină este contraindicată pentru bolnavii cardiaci, hipertensivi și pentru cei cu afecțiuni renale și hepatice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7143 secunde