Cupa Callatis la lupte, pe plaja "Laguna" din Mangalia

394
Cupa Callatis la lupte, pe plaja

Articole de la același autor

Clubul Sportiv Mangalia, în parteneriat cu Primăria și ASM Callatis Mangalia, organizează, în perioada 27 - 29 august, pe plaja "Laguna", întrecerile ediției 2018 a concursului internațional Cupa Callatis la lupte pentru copii și cadeți.

Organizatorii au invitat sportivi din toată România, dar și din țările învecinate, la start estimându-se că se vor alinia aproximativ 400 de tineri luptători.

"Cupa Callatis are un istoric aparte, este o competiție de suflet pentru noi și ne dorim să ducem mai departe această frumoasă tradiție. Deși estivală, competiția este foarte importantă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, sportivii au șansa ca, pe timpul verii, când multe campionate sunt în pauză, să se mențină în formă și chiar să se lupte pentru medalii. În al doilea rând, este o bună oportunitate de a promova turismul și litoralul românesc. Cupa Callatis face parte dintr-o serie mai amplă de evenimente menite a prelungi sezonul estival; totodată, oferim turiștilor posibilitatea petrecerii timpului liber, la plajă, într-un mod cât mai plăcut. Îi invităm pe această cale pe locuitorii Mangaliei, precum și pe turiștii aflați în această perioadă în stațiunile de pe litoral să participe la ceea ce dorim să fie un spectacol sportiv de calitate", a declarat președintele de onoare al CS Mangalia, prof. Ionel Luca.

Dincolo de ideea de competiție de vară, care îi menține în activitate pe sportivi, prin Cupa Callatis se mai atinge o țintă majoră.

"Trebuie să îi atragem pe oameni către sport, către mișcare, să facem ceva pentru comunitatea locală. Apoi, pentru mulți copii din țară, este o excelentă oportunitate de a veni, în premieră, la mare", a mai spus profesorul Ionel Luca.

★ ★ ★

La rândul său, antrenorul Marian Oancea este de părere că întrecerile îi ajută pe tinerii sportivi să acumuleze experiență competițională.

"Vrem să popularizăm cât mai mult luptele în rândul tinerei generații, să întărim relațiile de prietenie între sportivii noștri și cei din alte județe și alte țări, promovând totodată un mod sănătos de viață în rândul copiilor. Urez mult succes tuturor participanților", a declarat Marian Oancea.

Cântarul oficial este programat luni, 27 august, de la ora 18.00.

Campionii și ocupanții locurilor doi și trei la toate categoriile de greutate vor fi premiați cu diplome, medalii și cadouri. De asemenea, vor fi acordate premii speciale: "Cel mai tehnic luptător", "Speranța Olimpică" și "Dorința de a învinge". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0922 secunde