Cum scapi de țânțarii din casă

578
Cum scapi de țânțarii din casă - 2iulietantarib-1372765598.jpg
Fără doar și poate, țânțarii sunt și vor rămâne problema specifică perioadei în care ne aflăm. Iată câteva metode pentru a-i ține la distanță de locuință sau a-i extermina pe cei care nu vă dau pace.

Aerul condiționat. Majoritatea optează pentru plasa împotriva insectelor, varianta clasică împotriva invaziei insectelor în casă. Puțini știu probabil că aerul condiționat este o altă cale de a scăpa de tupeistele insecte. Deși nu acesta este scopul aparatului, există șanse ca în timp ce îl folosești să împiedici și accesul țânțarilor. Acestora nu le priește aerul rece, preferând mai degrabă căldura din exterior.

Lămpile cu ultraviolete pot fi găsite sub diferite modele și pot fi utilizate și în încăperi închise, însă trebuie plasate la o înălțime de peste doi metri de sol, într-un colț întunecat al încăperii. În grădină funcționează foarte bine și împotriva gândacilor zburători sau a musculițelor, insec-tele fiind atrase de razele UV și electrocutate ulterior. Unele modele sunt dotate cu un ventilator, pentru a atrage mai repede insectele în interior. Aparatul este ușor de curățat și de întreținut. Prețurile pornesc de la 20 lei (o lampă cu acțiune redusă - pentru o cameră) și pot depăși 150 lei (pentru o suprafață de 100 mp).

Baldachinul este folosit mai ales în cazul copiilor, însă este la fel de util și persoanelor adulte alergice la înțepăturile de țânțari. Este vorba despre o plasă fină sau un material elegant agățat deasupra patului, prin diferite sisteme, ce îmbracă patul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7541 secunde