Porția de natură

Cum scăpăm de febră fără medicamente

3907
Vremea rece și frigul favorizează apariția infecțiilor, iar febra este unul dintre semnele că organismul luptă împotriva virusului. Corpul se apără generând căldură în exces, care ajunge la cap și la membre, de unde este eliminată prin piele. De cele mai multe ori, febra își face apariția odată cu dureri musculare, articulare, frisoane, greață, vărsături și dureri intense de cap.
Este bine de știut că putem reduce febra și cu ajutorul produselor naturale, fără să mai apelăm la medicamente. Când termometrul indică o temperatură a corpului mai mare de 37,5 grade, este recomandat consumul de sucuri diluate din fructe și legume. O infuzie din flori de soc, câte două lingurițe la cană, trei căni pe zi, ajută la eliminarea toxinelor prin sudoare și scade temperatura.
Și ceaiul de tătăneasă este un remediu foarte eficient împotriva febrei. Acesta se face dintr-o linguriță de tătăneasă la o cană de apă și se bea în trei-patru reprize pe parcursul unei zile. De asemenea, ceaiul de salcie albă, care conține salicilină, poate fi consumat de trei ori pe zi și se recomandă câte o linguriță de coajă la o cană de apă.
Pentru scăderea temperaturii, se folosesc și șosetele îmbibate în alcool medicinal sau oțet de mere. Acestea se țin în picioare timp de 20 de minute și se înlocuiesc până scade febra. Mai sunt recomandate compresele cu apă rece amestecată cu câteva picături de ulei esențial de mentă sau mușețel, eucalipt, bergamotă, busuioc, aplicate pe frunte, ceafă și piept timp de 10-15 minute. Compresele trebuie împrospătate de câte ori este nevoie.
În cazul în care febra continuă să își facă simțită prezența, se recomandă învelirea cu un cearșaf umezit cu apă rece, câte un sfert de oră sau îmbăierea în cadă, având grijă ca temperatura apei să nu fie mai mică cu două-trei grade decât cea a corpului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Se simte rău sau se preface?
Luni, 11 Iulie 2011
Stire din Sănătate : Cum tratăm insolația
Pagina a fost generata in 0.614 secunde