Cum să-ți pui în cui pofta de dulce

97
Cum să-ți pui în cui pofta de dulce - 11augtaiepoftadulce-1376229657.jpg

Articole recomandate

Bomboane, prăjituri, ciocolată, cafea cu frișcă... Parcă n-ai vrea să mănânci altceva cât e ziua de lungă! Însă dulciurile pot lăsa urme serioase asupra siluetei tale. Iată care sunt, potrivit Click.ro, soluțiile pentru a scăpa de pofta de dulce:

Spălatul pe dinți. Dar care este legătura între periaj și pofta de ceva bun? Gustul ușor dulce al pastei de dinți și respirația proaspătă reduc senzația de foame și scad nevoia de a mânca dulciuri.

Guma de mestecat. Taie senzația de foame și păcălește stomacul. Nu mesteca mai mult de zece minute, altfel va avea efect contrar. În plus, gustul dulce satisface nevoia de zahăr.

Proteinele din alimente. Partea bună atunci când mănânci alimente bogate în proteine este că-ți va fi mai puțin foame. Iar când nu ești flămândă, nu ai chef nici să mănânci dulciuri. În locul produselor de patiserie, alege alimente sățioase (cereale, legume uscate, lactate, carne, pește, ouă), care îți oferă energie pentru mai mult timp, sunt bine tolerate de organism și, în cantități rezonabile, nu îngrașă. 

Fructele consumate la desert. Atunci când simți că-ți trebuie ceva dulce, mănâncă fructe în locul produselor de patiserie. Sunt mult mai sănătoase, pentru că au vitamine și conțin fibre, bune pentru digestie. 

Mâncatul la ore fixe. De obicei, simți nevoia să mănânci dulciuri când nivelul zahărului din sânge scade. Pentru a preveni acest lucru, mănâncă mai puțin, dar mai des, și nu sări peste micul-dejun. Înfometarea nu te ajută, pentru că organismul face rezerve de grăsimi atunci când reduci drastic numărul de calorii. 

Cromul din drojdia de bere. Îl poți lua din drojdia de bere, proaspătă, uscată sau sub formă de tablete. Tabletele se găsesc în magazinele naturiste și se administrează după prospect. TRUC: Cel mai simplu este să reduci gradat, pe parcursul unei săptămâni, cantitatea de alimente dulci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Mese pline de energie
Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Ce mâncăm în zilele caniculare
Vineri, 09 August 2013
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru dieta de vară
Pagina a fost generata in 1.5076 secunde