Cum să-ți începi diminețile în forță

204
Cum să-ți începi diminețile în forță - fondsanatate-1370261244.jpg

Articole recomandate

E luni, o nouă săptămână de lucru începe. Ai nevoie pe parcursul întregii săptămâni de vitalitate și energie, dar și de o stare de bine astfel încât nimic din ceea ce se va întâmpla pe parcursul zilelor petrecute la birou sau acasă să nu îți perturbe starea de bine. Iată câteva sfaturi astfel încât, în fiecare zi să începi dimineața în forță.

1. Trezește-te în fiecare dimineață la aceeași oră!

În acest fel organismul își setează ceasul biologic și îți va fi foarte ușor să te trezești, chiar și dacă ești "dependent" de ceasul deșteptător. Pentru a te asigura că dormi suficiente ore, mergi la culcare devreme, de preferat la aceeași oră în fiecare zi, astfel încât să-ți setezi o rutină a somnului.

2. Fă stretching la duș!

După un duș fierbinte, mușchii se relaxează și este foarte simplu să faci câteva mișcări de stretching. Vei începe ziua simțindu-te relaxat, liniștit, pregătit să faci față tuturor provocărilor ce vor veni.

3. Mănâncă un mic dejun scăzut în grăsimi și bogat în fibre!

Mic dejun nu înseamnă o cafea și un croisant. Micul dejun trebuie să fie cea mai importantă masă a zilei. O masă consistentă îți va echilibra nivelul glicemiei pentru întreaga zi și te va ajuta să faci față stresului fizic și psihic. Asigură-te că micul dejun conține proteine și fructe, nu doar cafea și calorii goale.

4. Bea ceai verde!

În general, să sorbi dintr-o cană de ceai călduț este o activitate care te relaxează. Iar dacă ceaiul este verde, vei avea asigurată doza de antioxidanți care te vor proteja de nervi și boli.

5. Fă cel puțin 5 minute de exerciții fizice!

Poți sări coarda timp de 5 minute în fiecare zi, este un bun exercițiu cardio și, în plus, accelerează metabolismul.

(sursa:sfatulparintilor.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Principii de bază despre metabolism
Pagina a fost generata in 1.6271 secunde