Cum să-ți îmbunătățești încrederea în sine

189
Cum să-ți îmbunătățești încrederea în sine - cumsaiticrestiincredereainsine-1497355489.jpg

Articole recomandate

Încrederea în sine este piatra de temelie pentru o personalitate puternică. Experiențele negative din timpul copilăriei sunt cele care ne afectează de cele mai multe ori. În primii ani de viață se formează personalitatea și eul, iar șocurile negative pot imprima în inconștient sentimentul că nu ai valoare, că nu contezi, că nu ai calități. Cu toții am avut momente în viață în care încrederea în sine și optimismul au scăzut la cote alarmante. Dar, pentru majoritatea dintre noi, aceste sincope sunt de scurtă durată. clickpentrufemei.ro ne învață câteva trucuri prin care să ne creștem încrederea în persoana noastră.

Nu te compara cu ceilalți

Fiecare dintre noi are anumite calități și un drum personal care este cu mult mai important decât drumul vecinului. Sigur că poți să ai țeluri la care să visezi, dar acestea trebuie să aibă legătură cu abilitățile tale și să fie tangibile. Degeaba vrei să alergi 100 de metri în 10 secunde dacă nu te-ai antrenat mulți ani la rând și dacă nu ai calitățile necesare pentru asta.

Nu te subestima

Nu pleca de la premisa că nu poți, analizează cu atenție care este nivelul pe care îl ai, valoarea ta într-un anu-mit domeniu și acceptă provocările care ți se potrivesc. De cele mai multe ori în viață ne confruntăm voit - și greșit - cu probleme cărora nu le putem face față.

Fă-ți un obicei din a gândi și a vorbi pozitiv despre tine

Dacă tot timpul îți repeți că ești slab pregătit, că nu știi nimic, că nu contezi, vei sădi în sufletul tău teama de eșec și neîncrederea. Poate că la început va fi mai greu, dar, cu timpul, vorbind despre aspectele care îți plac la tine, vei descoperi din ce în ce mai multe lucruri frumoase și vei începe să-ți înțelegi și să-ți accepți adevărata valoare.

Există o vorbă românească foarte potrivită, "culegi ceea ce semeni", și într-adevăr ai ocazia să faci acest lucru la nivel mental, să semeni încredere și să culegi reușite.

Înconjoară-te de oameni optimiști

Există multe tipuri de oameni care ne înconjoară și cu care intrăm în contact. Ține de tine să-i alegi pe cei care îți fac bine, care nu sunt toxici și care nu te secătuiesc de energie. Un coleg carismatic și mereu pus pe glume poate fi o soluție pentru zilele mai sumbre de la muncă, cele câteva prietene care îți sunt foarte dragi și cu care te distrezi pe cinste pot fi o variantă perfectă de petrecere a timpului liber. Dacă ești mai retrasă, poate ai o confidentă cu ajutorul căreia să poți să-ți mai încarci din când în când bateriile.

Nu lăsa pe nimeni să te trateze fără respect

Atunci când lași oamenii să te trateze fără respect, la un nivel mult mai profund, înseamnă că tu nu te tra-tezi cu respect și că te devalorizezi în propriii ochi. Este esențial să impui respectul celorlalți și să nu-i lași să te calce în picioare. Dacă ai un șef care te ia tot timpul peste picior de față cu ceilalți pentru că te-a prins odată nepregătită la job, ai grijă să nu mai greșești, iar la următoarea încercare de a te face de râs să ai argumente în fața acuzelor lui. Păstrează-ți calmul și luptă cu argumente pentru statutul tău, arată-i că știi meserie, și data viitoare va ști că ești pregătită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7691 secunde