Cum să-ți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței

221
Cum să-ți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței - alegereaochelarilordesoare-1531930955.jpg
Ochelarii de soare nu sunt un simplu accesoriu menit să-ți înfrumusețeze chipul sau să ascundă semnele vizibile ale unei nopți nedormite. Ochelarii de soare sunt, în primul rând, un mod estetic de protejare a ochilor împotriva razelor ultraviolete puternice și nocive, ne învață eva.ro.

Deși multă lume consideră în continuare ochelarii de soare ca fiind un accesoriu total inutil, un moft, ei joacă un rol important pentru sănătatea ta pe termen lung. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi ochelarii de soare este forma feței.

Doar astfel poți crea un echilibru la nivelul chipului și îți poți pune în valoare trăsăturile naturale.

Avantajele purtării ochelarilor de soare

Ochelarii de soare îți oferă protecție împotriva ultravioletelor, previn apariția prematură a ridurilor în jurul ochilor, îți oferă un plus de confort atât în momentele în care ești la plajă, cât și atunci când te plimbi prin oraș sau conduci mașina și previn apariția anumitor boli oculare.

Este important să reții că achiziționarea ochelarilor de soare ar trebui făcută doar din centre specializate și nu din piețe. Astfel, previi cheltuirea banilor pe ochelari de soare care nu îți oferă protecție și care sunt realizați din materiale de calitate îndoielnică.

Ochelari de soare pentru fața ovală

Dacă ai fața ovală, te poți considera o norocoasă, întrucât poți purta aproape orice fel de ochelari de soare, de la ochelari cu rama "cat eye", până la ochelari tip aviator. Fața ovală este bine proporționată, tocmai de aceea este bine să te orientezi către rame care nu îți acoperă prea mult din față. Altfel, este posibil să creezi iluzia de alungire.

Ochelari de soare pentru fața pătrată

Fața pătrată este caracterizată de o linie pronunțată a bărbiei și de unghiuri ascuțite ale maxilarului.

În acest caz, cei mai potriviți ochelari de soare sunt cei care îndulcesc ușor trăsăturile: rame rotunjite, rotunde sau ovale, în culori deschise sau cu imprimeuri vesele.

Ochelari de soare pentru fața rotundă

Dacă ai fața rotundă, probabil ți s-a întâmplat de multe ori să stai minute bune în fața standurilor cu ochelari de soare, fără să găsești o pereche care să ți se potrivească. Ei bine, fața rotundă este mai pretențioasă când vine vorba despre alegerea ochelarilor de soare.

Orientează-te către ochelari de soare care sunt ușor mai lați decât pomeții și care au rame pătrățoase, dreptunghiulare. De asemenea, este indicat să alegi ochelari de soare care nu au rame supradimensionate, altfel aproape toată fața îți va fi acoperită.

Ochelari de soare pentru fața în formă de inimă

La fel ca fața ovală, și cea alungită îți oferă posibilitatea de a purta diferite modele de ochelari de soare. Ochelarii de soare tip aviator, ochelarii de soare retro, ochelarii de soare cu rame rotunjite și subțiri și ochelarii de soare supradimensionați ar trebui să fie primele tale opțiuni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6014 secunde