Cum să scapi de jupuirea pielii după zilele de plajă

25644
2
Cum să scapi de jupuirea pielii după zilele de plajă - pielejupuitabronzsoarearsuri-1311279848.jpg

Dacă stați mai mult decât trebuie pe plajă și, pe deasupra, nici nu vă protejați pielea cu creme speciale, atunci riscați să… năpârliți. În locul unui bronz de toate frumusețea, vă veți trezi că vă cade pielea.

Roșeața, durerea și jupuirea pielii sunt semne clare că ați stat prea mult la plajă. Cojirea pielii reprezintă încercarea corpului de a scăpa de celulele distruse și de a se proteja de îmbătrânirea prematură și cancerul de piele.
Potrivit specialiștilor consultați de ele.ro, pielea care se jupoaie produce și mâncărimi și este, pe deasupra, și foarte inestetică. Deși procesul nu poate fi întotdeauna evitat, se poate reduce zona afectată dacă știi s-o îngrijești imediat după expunerea la soare.
În astfel de situații, medicii dermatologi recomandă tratament imediat cu un medicament antiinflamator (ibuprofen). Acesta reduce durerile și inflamația și scade riscul de jupuire. Medicamentele antiinflamatorii au eficiență maximă când sunt luate imediat după expunerea la soare.
De asemenea, este indicată o baie sau un duș rece pentru răcirea pielii. Nu vă spălați cu săpunuri aspre și evitați să vă frecați!
Imediat după aceea, este musai să aplicați o cremă hidratantă, cu aloe, pe zonele arse. În rest, trebuie să vă hidratați bine, deoarece lichidele încurajează vindecarea și previn cojirea pielii.
Nu în ultimul rând, trebuie să evitați scărpinatul. Pielea arsă de soare produce mâncărimi, dar nu veți rezolva nimic scărpinându-vă, ba din contră. Dacă vreți să scăpați de această senzație, aplicați niște gel cu aloe direct pe zonele problemă sau un cub de gheață învelit într-o cârpă curată. Ambele metode vă vor ajuta temporar.
Odată ce ați scăpat de jupuirea pielii și de arsuri, vă puteți întoarce liniștiți la plajă, însă cu lecția învățată. Dacă vă dădeați cu cremă de la început, nu ajungeați în starea asta. Așadar, nu uitați că înainte de fiecare plajă trebuie să aplicați pe piele cremă de protecție solară.



Comentează știrea

corina
29 iulie 2012
cojirea pielii

eu am stat primele 2 zile pe plaja psna la orele 12 data cu crema de protectie 35, dupa plaja cu crema racoritoare de dupa si tot m-am ars. Acum pielea mea e tare nestetica si nu stiu ce sa-i fac. Am facut si dusuri reci atunci , am fost data si cu iaurt...nu stiu ce sa mai fac

irina
29 iunie 2013
cijirea pielii

eu am aceeas problema!!!!!!!! cine ma poate ajuta ?pielea mea este nestetica din cauza corjirii si degraba am o nunta ! !!!! cum sa scap de aceasta problema?AJUTATIMA

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Iulie 2011
Stire din Eveniment : Hai la Piața Țărănească!!!
Vineri, 22 Iulie 2011
Stire din Monden : Daniela Crudu vrea mașină nouă
Pagina a fost generata in 0.8124 secunde