Cum să pregătești masa de Revelion fără stres

1156
1
Cum să pregătești masa de Revelion fără stres - pregatiremasa-1419891927.jpg

Articole recomandate

Magia sărbătorilor de iarnă vine la pachet cu vizite-surpriză din partea rudelor și prietenilor, mese bogate și multă voie bună. Gospodinele știu însă că până la o sărbătoare ca-n povești sunt necesare multe, multe pregătiri. Pentru a le ajuta să nu se streseze prea tare când organizează masa de sărbători, specialiști citați de livebetteramerica.aol.com. au câteva recomandări: 
Nu te sfii să organizezi un bufet suedez. Organizarea mesei festive pentru un număr mare de musafiri necesită timp și solicită efort, ca să nu mai luăm în calcul și spațiul de desfășurare. Soluția unui efort mai mic o reprezintă bufetul suedez, căci invitații se pot servi singuri și se pot așeza unde le place și se simt bine. 
Farfurii de unică folosință, în tonuri de sărbătoare. Debarasarea mesei este întotdeauna un motiv de stres mai ales că petrecerea ține o noapte întreagă. Farfuriile de unică folosință decorate în ton cu sărbătorile de iarnă te pot scuti de orice efort, dacă ai foarte mulți musafiri! 
Îndrăznește să cumperi și produse semipreparate. Nu trebuie să iei totul de la zero când te apuci de gătit. Ți-ar răpi timp prețios și, mai ales, nervi! În comerț există o gamă largă de produse preparate sau semipreparate, care îți pot ușura munca semnificativ.
Nu testa rețete noi. Nu trebuie să-ți încarci meniul cu rețete "exotice" și sofisticate. Mai ales dacă nu le-ai mai încercat niciodată. Riști un eșec de proporții și nu vei mai avea timp să "repari" nimic. 
Împarte responsabilitățile! Nu te feri să delegi responsabilități. Un ajutor în bucătărie, mai ales în zile de Sărbătoare, îți poate reduce la jumătate volumul de muncă. Poți să ceri ajutorul chiar invitaților. Vor simți astfel că le apreciezi compania, dar și... îndemânarea.
Folosește robotul de bucătărie! Pui ingredientele și îți vezi în continuare de treabă. Când te întorci, totul este gata. Ajutorul robotului de bucătărie este de neprețuit pentru gospodinele aflate în criză de timp. Acceptă sugestiile invitaților în materie de meniu! Nu pierde prea mult timp cu lista de meniu. Mai ales dacă invitații se oferă să aducă propriile lor "creații" culinare. Așa vei avea o masă bogată, pentru toate gusturile, cu un minimum de efort. 
Prepară meniul cu o zi înainte! Multe preparate, mai ales prăjiturile, pot fi începute lejer cu o zi înainte. Lasă pentru ultima zi doar detaliile și ornamentele și te vei bucura de timp pentru a te aranja pentru masa festivă, dar și pentru a-ți trage puțin sufletul, ca să fii o gazdă ca la carte.


Comentează știrea

carmen
30 decembrie 2014
Cea mai noua oferta de lucru!

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum aranjăm masa de Revelion
Marţi, 30 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : De Revelion, atenție la artificii!
Pagina a fost generata in 2.7024 secunde