Cum să îți alegi casa pe care vrei s-o cumperi

1049
1
Cum să îți alegi casa pe care vrei s-o cumperi - fondcumsaitialegicasa-1358346021.jpg
Alegerea unei case este de obicei o muncă tare grea, care nu numai că necesită răbdare, dar ia și destul de mult timp. Lucrurile se fac însă de obicei în echipă (de doi preferabil) și atunci lucrurile se simplifică oarecum. Chiar și în această a doua situație însă, evident mai fericită, alegerea unei case implică și foarte mare responsabilitate. 


În primul rând, stabilește-ți clar bugetul. În zilele noastre rare sunt cazurile când îți poți permite să cumperi o casă cu bani lichizi așa că probabil soluția cea mai la îndemână este un credit imobiliar. Ai grijă însă să lucrezi cu un broker bun, care să îți ofere de la început soluțiile cele mai convena-bile pe termen lung.

În al doilea rând…casă sau apartament? Alegerea aceasta derivă întrucâtva din prima. De cele mai multe ori bugetul îți permite să îți cumperi un apartament mai degrabă decât o casă, ca să nu mai vorbim de a-ți construi una. Desigur, varianta "casă" este una foarte plăcută și recomandată, mai ales într-un oraș sau localitate destul de puțin poluată. Pentru cei care însă nu preferă neapărat mirajul vieții la țară sau asemănătoare cu aceasta, un apartament este ideal.

În al treilea rând, zona. Dacă locuiești deja într-un oraș mare și vrei să te muți, trebuie să îți fixezi în minte câteva zone în care ți-ar plăcea să locuiești, și eventual să o alegi pe cea mai potrivită. Chiar dacă poate nu pare a fi așa, e foarte important ca în drumul spre casă să te simți bine și să te poți bucura de tot ceea ce vezi în jur.

Apoi, dimensiunile. Când cumperi o casă, trebuie să ai în permanență în minte faptul că nu o vei vinde peste două săptămâni sau nici chiar un an, decât în cazul în care se ivește vreun eveniment neașteptat. Așadar, cea mai bună soluție pentru a alege o casă este acea de a te imagina locuind acolo și peste cel puțin 10 ani, cu soț, copii, căței și tot ce mai aduni. Dacă imaginea nu îți surâde, atunci cu siguranță casa nu e pentru tine. Dacă însă îți vezi chiar și copiii jucându-se în sufragerie sau pe iubitul tău devenit bunic citindu-și ziarul la bucătărie, atunci s-ar putea să fie o soluție bună.

În fine, dar nu în ultimul rând, designul. O casă sau apartament trebuie să aibă întotdeauna un design accesibil. Chiar dacă poate un apartament decomandat pare a fi soluția ideală pentru intimitate, nu uita să iei în calcul și varianta semi-decomandat, cel puțin pentru perioada în care copiii sunt mici, și vor avea nevoie de grija promtă a părinților. (sursa: www.flu.ro)


Comentează știrea

x
17 ianuarie 2013
xx

ce reportaj de CA..CA..T ! PAI MI-AM LUAT SI EU APARTAMENT ANUL TRECUT SI CE SCRIETI VOI AICI E APA IN PLOAIE !!..sunte-ti PRAF !!

Articole pe aceeași temă

Joi, 17 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Idei pentru decorarea livingului
Joi, 17 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Case eco pasive
Pagina a fost generata in 0.3649 secunde