Cum să economisești bani la cumpărături

107
Cum să economisești bani la cumpărături - economisesti-1380463727.jpg

Articole recomandate

Cum se face că ai venit la supermarket cu o listă clară de cumpărături și cu un buget bine stabilit, iar 60 de minute mai târziu pleci cu sacosele pline de cumpărături însă și cu o gaură mare in portofel? Asta pentru că supermarketurile sunt proiectate astfel încât cumpărătorii să cheltuiască cât de mult se poate. Iată cum ar trebuie să te com-porți când mergi la aceste magazine, să achiziționezi ce ai ne-voie cu adevărat și să pleci fără să arunci banii pe fereastră.

Intrări ademenitoare

Supermarketurile plasează flori frumos mirositoare sau o patiserie chiar lângă ușă. "Cu-lorile și mirosul plăcut ne dau o stare de bine", spune Phil Lem-pert, editor of Supermarket Guru.com. Amintește-ți atunci când privești acești trandafiri superbi sau simți mirosul îm-bietor al acelui croissant ape-tisant, că orice emoție simți este trecătoare și creată cu intenția de a-ți lua banii. Și dacă nu vii la supermarket pentru flori sau produse de patiserie nu le da atenție.

Căruț de cumpărături foarte mare

Parcă în ultima vreme cărucioarele de la supermarketuri sunt din ce în ce mai mari. Nu cădea în capcana de a le alege pe cele mai mari, decât dacă ai venit pregătit pentru a face foarte multe cumpărături. În cazul în care ești interesat de numai câteva produse alege un coșuleț. În caz contrar, lucrurile vor găsi un loc în căruțul tău.

Plasamente strategice

Cereale dulci scumpe sunt, adesea, poziționate la nivelul ochilor copiilor, în vreme ce trebuie să cauți mult până să le găsești pe cele ieftine. Produsele pe care supermarketurile vrea să le aducă în atenția ta sunt așezate astfel încât să-ți sară în ochi, indiferent ce cauți. Al-ternează magazinele. Vor avea produse diferite și plasament diferit astfel că vei fi încurajat să cauți ceea ce ai nevoie și nu să cumperi ceva la întâmplare din primele rânduri.

"Promoțiile" de la final rafturilor

Poți presupune că produsele de la nivelul ochilor, la finalul rafturilor, sunt "ocazii" însă este adevărat numai pe jumătate. Dacă nu există nici un semn, presupune că au același preț ca de obicei. Dacă există unul, asigură-te că vezi cu cât este redus - dacă doar indică re-ducere fără a specifica clar cât este aceasta, s-ar putea ca de fapt să te păcălești singur. (sursa:www.sfatulparintilor.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Trucuri sexuale incitante
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Trucuri ca să îți păstrezi calmul
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum te ajută accesoriile să arăți mai bine
Pagina a fost generata in 1.6223 secunde