Cum să calmezi un copil furios

214
Cum să calmezi un copil furios - 22novcopilfurios-1385136655.jpg

Articole recomandate

Un copil mic țipă în magazin. Mama, nervoasă, târăște copilul departe de spectatorii iritați. Copilul țipă mai rău. Mama spune iritată: "Ajunge! Guraaa!". Țipătul copilului este și mai strident. Ți se pare un film cunoscut? Ca mai toți părinții puși în această situație, te simți jenată în fața străinilor de comportamentul copilului tău și ți se pare că totul a scăpat de sub control. Iată ce trebuie să faci dacă micuțul este prea nervos.

Află motivul. Înainte de a putea calma un copil, specialiștii copilul.ro spun că trebuie să înțelegi ce declanșează furia. Prima cauză a furiei unui copil este teama, de exemplu, că nu va obține jucăria pe care o dorește din magazin. Copilul este copleșit de această teamă, care va declanșa, apoi, senzația de foame, oboseală, căldură sau frig. Toate acestea îi creează un disconfort. Tot ce știe în acele momente este neliniștea, care se trasformă în durere, care-i provoacă teamă. De asemenea, se teme și de furia ta. Știe că părinții au tendința de a-i lua lucrurile. Îi este frică de țipete, întrucât un copil recunoaște diferențele subtile în comportamentul tău. Cu toate acestea, el este incapabil de a articula în cuvinte frica lui.

Învață-l să înțeleagă. După ce s-a liniștit copilul, întreabă-l calm ce anume l-a supărat. Fă-l să exprime cu propriile lui cuvinte ce anume a simțit înainte de a se supăra. În cazul în care copilul este prea mic pentru a spune cuvintele mânie, supărat, părintele trebuie să identifice ce declanșează stresul. Pune o etichetă pe accesul copilului de furie, și anume "furios". Spune-i că el este furios. Lasă-l să știe că ai identificat ceea ce l-a făcut să fie supărat. Încurajează copilul să spună în felul următor: "Alexandru este furios!" sau "Maria este fu-rioasă pentru că mama i-a luat păpușa". Doar făcându-l să înțeleagă că știi ce simte, copilul va începe să se calmeze.

Încurajează-l să spună "Trebuie să mă calmez!". În funcție de vârsta copilului, când e supărat, învață-l să spună "Trebuie să mă calmez!". A vorbi cu propria-i persoană poate fi cea mai bună strategie pentru a se simți în siguranță. Laudă-l de fiecare dată când face asta. Dacă micuțul nu poate spune asta, el trebuie să știe că ești lângă el și că-l vei ajuta să se calmeze. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Cât de des facem baie bebelușilor
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Marele secret al unei căsnicii fericite
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Cum te orientezi într-un oraș necunoscut
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Viena, orașul cu personalitate multiplă
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Florența, dragoste la prima vedere
Pagina a fost generata in 3.7729 secunde